Εσείς γνωρίζετε τι είναι το σύνδρομο δυσαπορρόφησης στα παιδιά;

Το σύνδρομο δυσαπορρόφησης στα παιδιά μπορεί να αποτελέσει πηγή σοβαρών προβλημάτων. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση το συντομότερο δυνατόν, για να αποφευχθεί η επιδείνωσή της.

Ωστόσο, η εύρεση των αιτιών του συνδρόμου δυσαπορρόφησης είναι μια πολύ κουραστική διαδικασία τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά. Μερικές φορές, το παιδί σας μπορεί να χρειαστεί εντερική βιοψία για να ελέγξει για ασθένειες.

Επιπλέον, είναι δυνατό να επιβεβαιωθούν οι εντερικές αλλοιώσεις από τα βακτήρια χωρίς να κατανοηθούν πλήρως οι λόγοι. Σε κάθε περίπτωση, το πρώτο πράγμα που θα ζητήσει ο παιδίατρος είναι η καλλιέργεια των περιττωμάτων.

Η θεραπεία εκτός των συντηρητικών μέτρων υποκατάστασης των συστατικών που λείπουν, είτε με εντερική ή παρεντερική χορήγησή τους, θα πρέπει να κατευθυνθεί στην αντιμετώπιση της πρωτοπαθούς αιτίας της δυσαπορρόφησης, της νόσου δηλαδή που την προκάλεσε και απαιτεί στενή συνεργασία γαστρεντερολόγου και άλλων ιατρικών ειδικότήτων, αλλά πολύ συχνά θα χρειασθεί και η συνεργασία με διατροφολόγο.

Exit mobile version