Μουσικοθεραπεία για παιδιά με αυτισμό

Η χρήση της μουσικής ως θεραπευτικού εργαλείου για παιδιά με αυτισμό παράγει εξαιρετικά αποτελέσματα. Και τα δύο ημισφαίρια του ήχου της διαδικασίας του εγκεφάλου, που βοηθά τα άτομα με έλεγχο του αυτισμού να απομονώνονται και να μην έχουν εκρηκτικές συμπεριφορές.

Επί του παρόντος, η μουσικοθεραπεία προσφέρει αποτελεσματικά αποτελέσματα σε τρεις βασικούς τομείς της ιατρικής:

Πόνος, άγχος και κατάθλιψη
Ψυχικές, συναισθηματικές και σωματικές βλάβες
Νευρολογικές διαταραχές

Αυτή η τελευταία περιοχή ξεχωρίζει μεταξύ των άλλων επειδή η νευρολογική βάση της απάντησης στα μουσικά ερεθίσματα είναι σταθερή. Για το λόγο αυτό, η μουσικοθεραπεία είναι μια από τις πιο κοινές και αποτελεσματικές εκπαιδευτικές μεθόδους για παιδιά με αυτισμό .

Ένα στα δέκα παιδιά με αυτισμό εμφανίζει εξαιρετικές δεξιότητες στους τομείς της ζωγραφικής, των μαθηματικών, της απομνημόνευσης και της μουσικής – ανάλογα με τον τύπο του αυτισμού.

Μερικά παιδιά έχουν εκπληκτική υπεροχή όταν πρόκειται για αυτές τις ικανότητες. Ωστόσο, μπορεί επίσης να επιδείξουν κάποια ευκολία και σε άλλους τομείς.

Για παράδειγμα, ομαλή αυτοεκδήλωση, ψυχική ευκινησία, μιλώντας έξω από το φορτίο και συζητώντας εύγλωττα για τα ενδιαφέροντά τους.

Υπό το πρίσμα των πολλαπλών προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτή τη νευρολογική διαταραχή, η μουσικοθεραπεία είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο. Χρησιμοποιείται ως μέσο για τη μείωση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με συνήθεις και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και κινήσεις.

Exit mobile version