Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη θερμοπληξία στα παιδιά

Η καλοκαιρινή περίοδος είναι μια εποχή για υπαίθρια διασκέδαση, βόλτες στην παραλία και παιχνίδια στην πισίνα. Ωστόσο, αυτές οι δραστηριότητες πρέπει να περιλαμβάνουν ορισμένα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να μειωθούν το ενδεχόμενο της θερμοπληξίας στα παιδιά.

Γενικά, η θερμοπληξία εμφανίζεται όταν οι θερμοκρασίες αυξάνονται σε υγρό περιβάλλον και γίνονται χειρότερες στην περίπτωση έντονης σωματικής δραστηριότητας.

Η θερμοπληξία είναι η αντίδραση του σώματος στην υπερβολική απώλεια αλάτων και νερού λόγω έκθεσης στον ήλιο ή σε εξαιρετικά ζεστό περιβάλλον. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα της αφυδάτωσης, η οποία εμποδίζει τη θερμοκρασία του σώματος να μειωθεί από μόνη της.

Όσοι είναι πιο ευάλωτοι σε αυτή την κατάσταση είναι τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι, καθώς δύσκολα αποβάλλουν τη θερμότητα από το σώμα τους.

Για να αποφύγετε τη θερμοπληξία, είναι σημαντικό να καταναλώνετε τακτικά πολλά υγρά και να αποφεύγετε να παίζετε απευθείας στον ήλιο. Άλλες προφυλάξεις που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

– Φορέστε στα παιδιά δροσερά ρούχα που αναπνέουν και επιτρέπουν την κυκλοφορία του αέρα.

– Μην ξεχάσετε να βάλετε καπέλο που προστατεύει το κεφάλι του παιδιού σας. Αυτό το μέρος του σώματός σας είναι πολύ ευαίσθητο στον ήλιο και στη ζέστη.

Στις ιδιαίτερα ζεστές μέρες, αποφύγετε να βγάλετε τα παιδιά σας στο καροτσάκι τους ή να κάνετε πράγματα στο αυτοκίνητο. Αυτές οι καταστάσεις τοποθετούν μικρά παιδιά σε αυξημένο κίνδυνο θερμοπληξίας.

Exit mobile version