Ουρολοίμωξη και παιδιά: Ποια είναι τα συμπτώματα

H ουρολοίμωξη είναι μια συχνή μικροβιακή λοίμωξη στο ουροποιητικό σύστημα σε βρέφη και στα μικρά παιδιά ιδιαίτερα την εποχή του καλοκαιριού.

 

Μερικές φορές μάλιστα προκαλείται από την υπερβολική χρήση του σαπουνιού, αφρόλουτρου ή εξαιτίας των συνθετικών εσώρουχων, της τριβής, του καυτού νερού και της λεπτής ισορροπίας των βακτηρίων. Όταν πάντως η ουρολοίμωξη εμφανίζεται στα παιδιά τα συμπτώματα είναι εμφανή και ιδιαίτερα ενοχλητικά σε αυτά. Κάποιες φορές η φαγούρα και ο κνησμός είναι ιδιαίτερα ισχυρά ενώ στα συμπτώματα περιλαμβάνεται και η αιματοουρία αλλά πιο σπάνια.

Δείτε ποια είναι τα πιο συχνά συμπτώματα για τα οποία μπορεί να παραπονεθεί το παιδί σας:

Φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή

Ένα από τα πρώτα συμπτώματα που πρέπει να σας θορυβήσουν είναι η φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή ενώ τείνει να φουντώνει το καλοκαίρι, όταν τα κορίτσια φορούν στενά παντελόνια και ιδρώνουν περισσότερο.

Άλλα συμπτώματα από από βρέφη ως μεγαλύτερα παιδια…

Στα βρέφη μόνο σύμπτωμα μπορεί να είναι ο πυρετός, μια γενική κακοδιαθεσία, άρνηση να φάνε, στασιμότητα βάρους, εμετοί, διάρροιες, υπνηλία ή έντονη ανησυχία, παρατεταμένος ίκτερος του νεογνού. Στα μεγαλύτερα παιδιά υπάρχει πυρετός ή δέκατα, τσούξιμο στην ούρηση, αίμα στα ούρα, συχνουρία, κοιλόπονος, πόνος στη μέση, ακράτεια ούρων ειδικά το βράδυ.

Για να αποφύγετε την ουρολοίμωξη φροντίστε να ενθαρρύεντε τα παιδιά να πίνουν πολύ νερό ενώ τονίστε τους ότι δεν πρέπει να καθυστερούν την ούρηση. Αντιμετωπίστε επίσης έγκαιρα και επαρκώς τη δυσκοιλιότητα και δυσλειτουργία της ουροδόχου κύστης.

Exit mobile version