Πώς να τονωθεί η οπτική ανάπτυξη του παιδιού σας

To κρύψιμο του αγαπημένου παιχνιδιού του μωρού σας ενώ παίζετε μαζί είναι ένας πολύ καλός τρόπος να συμβάλλετε στην οπτική ανάπτυξη του παιδιού σας. Αν αφήσετε ένα μέρος του παιχνιδιού εκτεθειμένο, το μωρό σας θα το βρει.

Για τα μωράκια, όλα είναι μια νέα ανακάλυψη. Η τόνωση της όρασης ενός μωρού είναι ένα όμορφο έργο που θα ανοίξει τα μάτια του σε μια ζωή γεμάτη εμπειρίες και ενθουσιασμό.

Στα νεογέννητα, η μυρωδιά και η αφή είναι οι πιο ανεπτυγμένες αισθήσεις. Η όραση όμως είναι περιορισμένη. Το παιδί σας μπορεί να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω του. Αλλά έχει έναν σκληρό χρόνο να εστιάζει σε ένα μόνο αντικείμενο στο οπτικό του πεδίο.

Μέχρι την ηλικία των δύο ετών, η τόνωση της όρασης του μωρού σας μπορεί να είναι μια συναρπαστική πρόκληση. Τα χρώματα θα είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας.

Το παιδί σας μόλις αρχίζει να ανακαλύπτει τον κόσμο έξω από τη μήτρα σας. Η κατάκτηση αυτού του κόσμου θα είναι ευκολότερη εάν τονώσετε το όραμά του από νεαρή ηλικία. Όσο μικρότερο είναι το παιδί σας, τόσο μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να επιτευχθεί ταχεία πρόοδος.

Όταν ένα μωρό αρχίζει να διακρίνει σχήματα, η οπτική του αντίληψη αυξάνεται. Αυτό θα είναι θεμελιώδες όταν ξεκινήσει το σχολείο. Οι γονείς πρέπει να τονώνουν την ικανότητα του παιδιού να αναγνωρίζει αντικείμενα και καθημερινές καταστάσεις με αυξανόμενη ταχύτητα.

Το πρώτο και καλύτερο οπτικό διεγερτικό για το μωρό σας είναι το πρόσωπο της μητέρας του . Ένα μωρό δεν κουράζεται ποτέ να βλέπει τη μαμά του.

Τοποθετήστε τον εαυτό σας μισό μέτρο από το πρόσωπο του παιδιού σας. Κατά τους πρώτους μήνες της ζωής, σε αυτή την απόσταση, έχει την ικανότητα να εστιάζει στα χαρακτηριστικά σας.

Ταυτόχρονα, θα απολαύσει τα τρυφερά και ανόητα πράγματα που του λέτε καθώς κοιτάτε στα μάτια του. Αυτή η απλή δραστηριότητα είναι μια απολαυστική εμπειρία για μικρά μωρά και θα τους παρακινήσει να ψάχνουν πάντα για τη μαμά.

Exit mobile version