Πότε πρέπει να καλέσω τον γιατρό για το μωρό μου;

Τα περισσότερα μικρά παιδιά αρρωσταίνουν συνήθως 6 – 10 φορές τον χρόνο.

Τα καλά νέα είναι ότι το απλό κρύωμα και τα συμπτώματα γρίπης υποχωρούν σχετικά εύκολα ακολουθώντας θεραπεία στο σπίτι και πολλά γιατροσόφια. Τι γίνεται όμως με τα μωρά. Αν μάλιστα είστε νέος γονέας είναι φυσιολογικό να αγχώνεστε με το παραμικρό …φτέρνισμα ή ακόμα και να αναρωτιέστε πότε πρέπει να καλέσετε τον γιατρό;

Τα συμπτώματα που πρέπει να προσέξετε

Τα ακόλουθα συμπτώματα θέλουν προσοχή καθώς υποδηλώνουν ότι το μωρό είναι άρρωστο και χρειάζεται ιατρική φροντίδα.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας

Το μωρό σας μπορεί να είναι αδιάθετο ακόμα κι αν δεν εμφανίζει κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, γι΄αυτό εμπιστευτείτε το ένστικτό σας.

Αν πιστεύετε ότι είναι άρρωστο μη διστάζετε να καλέσετε τον γιατρό σας. Ίσως να μπορεί να σας συμβουλέψει τηλεφωνικώς ή να σας δεχτεί χωρίς προηγουμένως να έχετε κλείσει ραντεβού. Σε κάθε περίπτωση μπορεί να μην είναι και τίποτα και να φέρει απλώς την ειρήνη του μυαλού σας.

Αν πάντως δεν καταφέρετε να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας και έχετε σοβαρό λόγο να ανησυχείτε, μπορείτε να μεταφέρετε το μωράκι σας στα εξωτερικά ιατρεία ενός παιδιατρικού νοσοκομείου. Το προσωπικό με την πείρα που διαθέτει θα καταλάβει αν συντρέχει σοβαρός λόγος ανησυχίας και αν δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό θα το φροντίζει και θα ηρεμήσετε κι εσείς.

Πηγή: webmd.com

Exit mobile version