Τα παιδιά που πηγαίνουν νωρίς για ύπνο είναι πιο υγιή και έχουν χαρούμενες μαμάδες

Είναι ο καλύτερος λόγος να επιμείνετε ώστε τα παιδιά σας να πάνε νωρίς για ύπνο! Νέα αυστραλιανή έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά που πηγαίνουν στο κρεβάτι πριν από 20:30 είναι πιο υγιή και έχουν πιο χαρούμενες μαμάδες!

Ο «πόλεμος» για τον ύπνο δεν έχει τελειωμό σχεδόν σε κάθε σπίτι με μικρά παιδιά. Συνήθως τα παιδιά τότε είναι που θα διψάσουν και θα ζητήσουν ένα ποτήρι νερό, μια ακόμη αγκαλιά, ένα ακόμη παραμύθι.

Είναι όμως σημαντικό να πηγαίνουν νωρίς για ύπνο! Αυτό αποδεικνύει έρευνα που παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα στη Διάσκεψη για τον Ύπνο στη Μελβούρνη. Οι ερευνητές μάλιστα υποστηρίζουν ότι είναι προτιμότερο τα παιδιά να κοιμούνται νωρίς παρά να κοιμούνται πολλές ώρες!

Στην μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 3500 παιδιά και είναι η πρώτη που παρουσιάζει πόσο σημαντικό είναι να ξαπλώνουν τα παιδιά στα κρεβάτια τους νωρίς το βράδυ.

«Πρόκειται για πολύτιμες πληροφορίες για τους γονείς, πολλοί από τους οποίους ναι μεν γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι τα παιδιά να κοιμούνται καλά αλλά δεν ξέρουν την σπουδαιότητα που παίζει η ώρα», τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας Δρ Jon Quach, από ΤΟ Ίδρυμα Ερευνών Murdoch.

Συγκεντρώθηκαν λοιπόν πληροφορίες για τον ύπνο και τον τρόπο ζωής των παιδιών ηλικίας τεσσάρων, πέντε, έξι, επτά, οχτώ και εννέα. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε ομάδες – εκείνα που κοιμόντουσαν νωρίς και ξύπναγαν νωρίς, εκείνα που κοιμόντουσαν νωρίς και ξύπναγαν αργά, εκείνα που κοιμόντουσαν και ξύπναγαν αργά κι εκείνα που κοιμόντουσαν αργά και ξύπναγαν νωρίς.

Διαπιστώθηκε ότι υα παιδιά που πηγαίνουν νωρίς για ύπνο (περίπου στις 20:30) έχουν καλύτερη υγεία και οι μαμάδες τους έχουν καλύτερη διάθεση και είναι πιο χαρούμενες συγκριτικά με τις μαμάδες των οποίων τα παιδιά τους κοιμούνται αργά.

Αυτό που πρέπει λοιπόν να σκεφτείτε αγαπητοί μπαμπάδες και μαμάδες είναι ότι τα οφέλη είναι πολλά, όχι μόνο για τα παιδιά αλλά και για εσάς!

Exit mobile version