Παραδοσιακές αυγοφέτες: Το τέλειο πρωινό για τα παιδιά

Μια συνταγή, όπως μας την έφτιαχναν όταν ήμασταν μικρά

Είναι μία από τις «νόστιμες» αναμνήσεις των παιδικών μας χρόνων, γιατί εδώ που τα λέμε ποιος ως παιδί δεν έχει φάει αυγοφέτες που του έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά;

Μία γρήγορη, εύκολη και σίγουρα νόστιμη επιλογή για το πρωινό, που θα λατρέψουν τα παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι.

Υλικά

Φέτες του τοστ (εξαρτάται πόσες θέλετε να φτιάξετε)

2-3 αυγά (εξαρτάται από το πόσες φέτες θα τηγανίσετε)

1 κούπα γάλα

Βούτυρο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζετε στο τηγάνι ένα κουτάλι της σούπας από το βούτυρο και το αφήνετε να ζεσταθεί.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά με το γάλα.

Στη συνέχεια βουτάτε τις φέτες του τοστ (όσες χωράει το τηγάνι την κάθε φορά) στο μείγμα και τις μουσκεύετε καλά.

Τις βάζετε να τηγανιστούν.

Τις γυρίζετε και από τις δύο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για κάθε φέτα/φέτες.

Κάθε φορά, πριν το τηγάνισμα θα προσθέτετε στο τηγάνι λίγο βούτυρο, ώστε να γίνουν πιο τραγανές και να μην κολλήσουν.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε πάνω λίγη ζάχαρη ή μέλι ή μαρμελάδα.

Exit mobile version