Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να τοποθετείτε τα τρόφιμα στο ψυγείο

Βάζετε το γάλα στην πόρτα; Αν ναι, είναι λάθος

Η συντήρηση των τροφίμων στο ψυγείο είναι σημαντική, ενώ έχει και τα δικά της μικρά μυστικά. Αλλά δεν είναι μόνο η συντήρηση. Είναι και η τοποθέτησή τους στο ψυγείο, που πρέπει να γίνεται με τον σωστό τρόπο, ώστε τα τρόφιμα να συντηρηθούν σωστά και να μην είναι εκτεθειμένα σε αλλοιώσεις.

Για παράδειγμα, βάζετε το γάλα στην πόρτα του ψυγείου; Αν ναι, είναι λάθος;  Το νωπό κρέας το βάζετε όπου έχει ελεύθερο χώρο το ψυγείο; Πάλι λάθος.

Δείτε παρακάτω ποια είναι η σωστή τοποθέτηση των τροφίμων στο ψυγείο:

Η αλήθεια είναι πως για πρακτικούς λόγους βάζουμε τα μπουκάλια στην πόρτα του ψυγείου. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει για το γάλα, διότι το άνοιγμα κλείσιμο της πόρτας, επηρεάζει τη θερμοκρασία. Και τα γαλακτοκομικά δεν πρέπει να υπόκεινται σε αυξομειώσεις της θερμοκρασίας, αλλά να έχουν σταθερά μία. Γι΄ αυτό να το τοποθετείτε στα ράφια.

Το πιο ψυχρό μέρος της συντήρησης είναι το τελευταίο ράφι, πάνω από το συρτάρι των λαχανικών. Εκεί, τοποθετούνται τα ψάρια και το νωπό κρέας.

Τρόφιμα όπως, τα αυγά, τα γαλακτοκομικά, τα αλλαντικά, διατηρούνται στα μεσαία ράφια, αλλά και το ψηλότερο.

Τα λαχανικά και φρούτα τοποθετούνται στο συρτάρι. Τα λαχανικά είναι προτιμότερο να τα τοποθετείτε σε ειδικές σακούλες, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τα φρούτα, ώστε να μην τα κάνουν να χαλάσουν πιο γρήγορα.

Exit mobile version