Μένουμε σπίτι: Πέντε κόλπα για να νικήσετε τις λιγούρες

Στην καραντίνα οι περισσότεροι θέλουμε συνέχεια κάτι να τρώμε

Η αλήθεια είναι πως την περίοδο της καραντίνας, οι περισσότεροι θέλουμε συνέχεια να τσιμπολογάμε κάτι. Και πολλές φορές έχουμε λιγούρες σαν να περιμένουμε παιδί. Βέβαια, υπάρχουν τρόποι να τις νικήσουμε και να μην ενδίδουμε κάθε φορά που επιθυμούμε να τσιμπολογήσουμε κάτι.

Δείτε παρακάτω πέντε κόλπα για να νικήσετε τις λιγούρες:

Πιείτε ένα τσάι με τζίντζερ (πιπερόριζα)

Το τζίντζερ είναι ένα από τα βότανα που βοηθούν στην καταπολέμηση της παρατεταμένης παρόρμησης για κάτι γλυκό. Ρίξτε  λίγο τζίντζερ και φέτες λεμονιού σε ζεστό νερό ή πιείτε απλά ένα τσάι με τζίντζερ.

Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Συχνά συγχέουμε την πείνα με την δίψα και μπορεί να θέλουμε φαγητό όταν είμαστε αφυδατωμένοι. Ένα ποτήρι νερό είναι αρκετό για να «κλωτσήσει» το αίσθημα της πείνας.

Μασήστε τσίχλα

Οι άνθρωποι που μασάνε τσίχλα χωρίς ζάχαρη σε διάστημα τριών ωρών μετά το γεύμα αναφέρουν μειωμένο αίσθημα της πείνας, υποστηρίζει  νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Λουιζιάνα. Είναι επίσης πιο δραστήριοι και  ξεκούραστοι.

Πάρτε έναν υπνάκο

Αρκετές μελέτες συνδέουν την έλλειψη νυκτερινού ύπνου με την επιθυμία για πρόχειρο φαγητό. Έχοντας αυτό κατά νου, φροντίστε να ξεκουράζεστε όσο περισσότερο μπορείτε. Η εξάντληση  μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει σύγχυση. Μια σιέστα μόλις 15 λεπτών μπορεί να βοηθήσει.

Καταναλώστε μια μικρή ποσότητα αυτού που επιθυμείτε

Έρευνες δείχνουν ότι μια μικρή ποσότητα της γεύσης που επιθυμείτε με κάτι πιο θρεπτικό μπορεί να σας αφήσει ικανοποιημένους. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τις ποσότητες μικρές, να τρώτε αργά και να συνοδεύετε το γεύμα σας πάντα με νερό.

Exit mobile version