Ο ύπνος ομορφαίνει και ιδού πέντε αποδείξεις

Τι έχουν δείξει σχετικές έρευνες

Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο ύπνος και δη ο βραδινός είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος για τον οργανισμό. Όμως, είναι ωφέλιμος και σε θέματα ομορφιάς και όχι τυχαία αποκαλούν τον βραδινό ύπνο, «ύπνο ομορφιάς». Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, όταν είναι ποιοτικός μπορεί να σε κάνει να φαίνεσαι φρέσκια και νεότερη.

Δείτε παρακάτω πώς θα σας βοηθήσει ο ύπνος και γιατί αυτές τις ημέρες που μένουμε όλοι στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία για να το εκμεταλλευτούμε.

Θεραπεύει την επιδερμίδα

Ο ύπνος είναι το καλύτερο καλλυντικό, λένε οι ειδικοί. Το δέρμα κατά τη διάρκεια του ύπνου, έχει τη δυνατότητα να βελτιωθεί. Γι’ αυτό και όταν έχεις κοιμάσαι καλά, επόμενο πρωί ξυπνάς φρέσκια

Καταπολεμά την ακμή

Περισσότερος ύπνος, πιο καθαρό δέρμα. Η έλλειψη ύπνου μπορεί να προκαλέσει άγχος, το οποίο προκαλεί σπυράκια και μαύρα στίγματα, ακόμη και στους ενήλικες.

Καταπολεμά τους μαύρους κύκλους

Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται συνήθως στην κληρονομικότητα, μπορεί όμως να δείχνουν ακόμη πιο έντονοι αν δεν κοιμάσαι αρκετά. Ο ύπνος, λένε οι ειδικοί, βοηθά στο να μην είναι έντονοι.

Δείχνεις πιο φρέσκια και όμορφη

Ερευνητές στη Σουηδία ζήτησαν από μια ομάδα μελέτης να κοιτάξουν φωτογραφίες ανθρώπων που στερούνταν τον ύπνο σε αντίθεση με εκείνους που είχαν κοιμηθεί οχτώ ώρες. Οι ξεκούραστοι άνθρωποι έδειχναν πιο υγιείς, λιγότερο κουρασμένοι και πιο ελκυστικοί.

Λαμπερά και υγιή μαλλιά

Ναι, ο καλός βραδινός ύπνος είναι ωφέλιμος και για τα μαλλιά σας. Κι αυτό γιατί είναι απαραίτητος για τη σωστή πρωτεϊνική σύνθεση των μαλλιών και μπορεί να επηρεάσει τις ορμόνες που έχουν αντίκτυπο στην εμφάνιση νέων ριζών.

Exit mobile version