Οι κονσέρβες που δεν πρέπει να λείπουν ποτέ από το ντουλάπι σας

Για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή

Η παροιμία λέει: «των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν, μαγειρεύουν». Και πόσο δίκιο έχει, αφού αν το σκεφτούμε καλά, πόσες φορές δεν βρεθήκαμε στη δυσάρεστη θέση τι στιγμή που θέλουμε κάτι, να μην το έχουμε.

Γι’ αυτό και η σωστή οργάνωση είναι το παν, ειδικά στην κουζίνα. Για παράδειγμα, οι καλά οργανωμένοι άνθρωποι στο ντουλάπι τους έχουν πάντα τις παρακάτω κονσέρβες για όταν τις χρειαστούν. Άλλωστε, οι κονσέρβες αποτελούν προϊόντα μακράς διάρκειας που σημαίνει ότι δεν χάνετε να τις αποθηκεύσετε στο ντουλάπι σας.

Τοματοπελτές

Όταν ήμασταν μικρά, σίγουρα ως ανάμνηση θα έχουμε στο ντουλάπι της μαμάς να υπάρχει τουλάχιστον μια κονσέρβα πελτέ. Ο λόγος ευνόητος. Πρόκειται για το προϊόν που το χρησιμοποιούμε σε πολλά φαγητά.

Τόνος

Είτε σε νερό, είτε σε λάδι ο τόνος χρειάζεται να είναι στο ντουλάπι σου, αφού μπορείς επίσης να τον χρησιμοποιήσεις σε αρκετές συνταγές. Ενώ είναι ιδανικός ακόμα και για ένα φαγητό στα γρήγορα ή μία σαλάτα το βράδυ.

Μανιτάρια

Και τα μανιτάρια σε κονσέρβα είναι επίσης ένα υλικό που μπορείτε να βάλετε σε διάφορες συνταγές που τις νοστιμεύουν.

Καλαμπόκι

Και το καλαμπόκι μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες συνταγές ή σε σαλάτες, οπότε γιατί να λείπει μια κονσέρβα από το ντουλάπι σας;

Γάλα

Ναι, καταναλώνουμε το φρέσκο γάλα. Αλλά και αυτό σε κουτί, καλά είναι να υπάρχει στο ντουλάπι σας σε περίπτωση που τελειώσει το φρέσκο και δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.

Exit mobile version