Πώς να φτιάξετε ένα όμορφο και ασφαλές παιδικό δωμάτιο

Δείτε έξυπνες λύσεις και ιδέες για τον προσωπικό χώρο του μικρού σας.

Φτιάχνοντας το δωμάτιο του παιδιού μας, όλοι οι γονείς θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι αφενός θα είναι ένας χώρος καλαίσθητος που θα αρέσει στο παιδί καθώς θα περνάει πολλές ώρες εκεί αλλά και πρακτικός για να μπορούμε να τα έχουμε όλα όργανωμένα. Το πιο σημαντικό όμως απ’ όλα είναι η ασφάλεια του παιδιού καθώς όσο αυτό μεγαλώνει του αρέσει να εξερευνεί και πρέπει να διασφαλίσουμε πως το δωμάτιό του θα είναι 100% ασφαλές και ότι οι κίνδυνοι είναι, όσο το δυνατόν, περιορισμένοι.

Εδώ, λοιπόν, θα σας δείξουμε μερικές έξυπνες και πρακτικές ιδέες για το παιδικό δωμάτιο.

Ένα από τα βασικά ερωτήματα ενός γονιού είναι «Πώς να διαλέξω παιδικό κρεβάτι

Μια από τις πιο έξυπνες αγορές που μπορείτε να κάνετε και την οποία θα απολαμβάνετε για πολλά χρόνια είναι η κούνια του μωρού που μετατρέπεται αργότερα σε απλό κρεβάτι χωρίς το κάγκελο. Έχοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας για την βρεφική ηλικία και φτιαγμένες από τα πιο ασφαλή υλικά, οι συγκεκριμένες κούνιες έχουν διάσταση 70Χ140 οπότε όταν έρθει η ώρα γίνονται κρεβατάκια αφού αφαιρείται το προστατευτικό κάγκελο. Με αυτό τον τρόπο οι γονείς μπορούν να καθυστερήσουν την μετάβαση στο μονό κρεβάτι και επομένως το να κάνουν μια νέα αγορά. 

Επιπλέον, πολύ πρακτικές είναι οι κούνιες με αποθηκευτικό χώρο ιδιαίτερα αν δεν έχετε πολλές ντουλάπες ή αν το παιδικό δωμάτιο δεν είναι πολύ μεγάλο. Στα συρτάρια κάτω από την κούνια μπορείτε να αποθηκεύσετε λευκά είδη ή ακόμη και πάνες και είδη προσωπικής φροντίδας του μωρού. 

 

Έξυπνες επιλογές που κρατάνε για χρόνια

Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία σε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιήσετε ελάχιστα. Επιλέξτε έπιπλα που μπορούν να συντροφεύουν το παιδί σας για αρκετά χρόνια ή ακόμη και να χρησιμοποιηθούν με διαφορετικό τρόπο μελλοντικά. 

Για παράδειγμα μια αλλαξιέρα που μπορεί αργότερα να μετατραπεί σε βιβλιοθήκη/ραφιέρα ή χώρο αποθήκευσης είναι μια αγορά που θα σας φανεί χρήσιμη για πολλά χρόνια. Φροντίστε στο παιδικό δωμάτιο να μην έχετε σε χαμηλά σημεία κρέμες ή αφρόλουτρα που μπορεί να φτάσει το παιδί όταν αρχίσει να μπουσουλάει.

Έξίσου έξυπνη και χρήσιμη αγορά είναι και ένα καρεκλάκι φαγητού που μεγαλώνει ουσιαστικά μαζί με το παιδί καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε ηλικίας.

Ένα ψηλό κάθισμα διευκολύνει τα μικρά παιδιά να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι με τους μεγάλους, ώστε να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες. Μπορεί έτσι να κάτσει με τους γονείς του και να μάθει σιγά-σιγά να τρώει μόνο του βλέποντας τις κινήσεις των ενηλίκων. Ένας δίσκος μπροστά του, στην αρχή, μπορεί να το μάθει να οριοθετεί που θα μπει το πιάτο και το ποτήρι του ώστε αργότερα να κινείται πιο άνετα στο τραπέζι των ενηλίκων.

Πώς να διακοσμήσω το παιδικό δωμάτιο

Φροντίστε πρωτίστως για την ασφάλεια του παιδιού σας, δώστε σημασία στη λεπτομέρεια και κάντε το χώρο του παιδιού σας να μοιάζει σαν να το επιμελήθηκε κάποιος ειδικός στη διακόσμηση παιδικού δωματίου.

Τα λευκά είδη κάνουν τη διαφορά στη διακόσμηση και μετατρέπουν έναν απλό χώρο, σε ένα παραμυθένιο δωμάτιο για το παιδί σας. Επιλέξτε για παράδειγμα, παπλωματοθήκες και μαξιλαροθήκες σε ζωηρά χρώματα, λούτρινα ζωάκια και χαρούμενα μαξιλάρια και κουρτίνες για ένα λαμπερό και φωτεινό αποτέλεσμα.

Πολύ χρήσιμες είναι επίσης οι τσάντες αποθήκευσης και τα κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών, στα οποία το παιδί μπορεί να βάζει τα παιχνίδια του μαθαίνοντας έτσι να τα έχει όλα οργανωμένα.

Ολοκληρώστε τη διακόσμηση με ένα παιδικό τραπέζι με καρεκλίτσα σε όμορφα χρώματα όπου το παιδί σας θα μπορεί να ζωγραφίσει, να κάνει χειροτεχνίες ή να παίξει με κάποιο από τα παιχνίδια του. Προτιμήστε ένα έπιπλο που είναι και για εσωτερικό και για εξωτερικό χώρο ώστε να μπορείτε να το μεταφέρετε στο μπαλκόνι ή την αυλή σας όποτε θέλετε και να μην ανησυχείτε αν θα φθαρεί από τον ήλιο ή μια ξαφνική βροχή. Δώστε σημασία, επίσης στο υλικό κατασκευής και επιλέξτε αβλαβές πλαστικό, το ίδιο υλικό που χρησιμοποιείται σε μπουκάλια μωρών, βρεφικές πάνες μιας χρήσης και κουτιά τροφίμων. Η διασκέδαση και η ασφάλεια των παιδιών μας πηγαίνουν πάντα μαζί!

Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά στο παιδικό τους δωμάτιο δημιουργούν αναμνήσεις για μια ζωή οπότε φροντίστε να απολαμβάνετε την κάθε στιγμή μαζί με αυτά. Παίξτε μαζί τους, λύστε τους τις απορίες και εξερευνήστε τον κόσμο μαζί! 

 

Exit mobile version