Τα τρία μικρά αλλά πολύτιμα μυστικά μαγειρέματος

Από εκείνα που μας είχαν μάθει οι γιαγιάδες

Λίγο ή πολύ όλο και κάτι θα έχουμε ακούσει ή βλέπαμε σε μικρή ηλικία τη γιαγιά ή και τη μαμά μας να εφαρμόζουν κάποια μικρά μυστικά της κουζίνας. Μυστικά που οι περισσότεροι μάθαμε και εφαρμόζουμε μεγαλώνοντας.

Δείτε παρακάτω τρία από αυτά που θα σας φανούν χρήσιμα στην καθημερινότητά σας στην κουζίνα και δη στο μαγείρεμα. Είναι από αυτά που θα ήθελες να ξέρεις αλλά και που θα χρησιμοποιείς συνεχώς από τη μέρα που θα τα γνωρίζεις.

  1. Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι, την ώρα που βράζει, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μια φέτα ψωμί.
  2. Για να είναι πιο αφράτη η ομελέτα, ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με το αυγό λίγο γάλα.
  3. Αν πέσει πολύ αλάτι στο φαγητό, ρίχνουμε μέσα μια πατάτα.
Exit mobile version