bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Banana bread χωρίς ζάχαρη ιδανικό για το πρώτο σνακ του μωρού

Χωρίς καθόλου γλυκαντικά και με γιαούρτι αντί για γάλα, είναι η ιδανική επιλογή για μωρά και παιδιά.

Τα μικρά το δοκίμασαν και το ερωτεύτηκαν με την πρώτη μπουκιά.

Υλικά

  • 270 gr σάρκα από ώριμες μπανάνες
  • 4 αυγά
  • 200 gr γιαούρτι
  • 40 gr ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 230 gr αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι
  • 15 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κανέλα Κεϋλάνης
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
  • κομματάκια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις. Απλώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μία μεγάλη μακρόστενη φόρμα.

Σε ένα δοχείο ανάμειξης λιώνουμε τις μπανάνες με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τα αυγά και με το σύρμα τα χτυπάμε καλά. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.

Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα και ομογενοποιούμε το μείγμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας (αν βάλουμε) και με κυκλικές απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα ανακατεύουμε.

Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και το ισιώνουμε.  Αν θέλουμε προσθέτουμε μερικά κομματάκια σοκολάτας.

Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνό ένα μαχαίρι αν το βουτύξουμε.

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print