bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Φτιάξτε σπιτικά γαριδάκια εύκολα και με υλικά που έχετε σπίτι

Τα σπιτικά γαριδάκια είναι μια απολαυστική λιχουδιά που ξυπνά παιδικές αναμνήσεις και φέρνει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους.

Με λίγα απλά υλικά και χωρίς συντηρητικά ή πρόσθετα, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή αυτού του αγαπημένου σνακ στο σπίτι, ακριβώς όπως το θέλετε τραγανό, νόστιμο και με αγνά υλικά.

Ακολουθήστε τη συνταγή και απολαύστε γαριδάκια που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα έτοιμα του εμπορίου!

Τι θα χρειαστείτε:

  • 240 ml 1 κούπα νερό
  • 120 γρ βούτυρο
  • 1 κγ αλάτι
  • 140 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά
  • 150 γρ τσένταρ ψιλοτριμμένο

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζετε το νερό με το βούτυρο να λιώσει και να ζεσταθεί (πριν βράσει). Ρίχνετε πασπαλιστά το αλεύρι που έχετε ενώσει με το αλάτι, ανακατεύοντας για να γίνει μια μάζα – ζύμη, και την αφήνετε 1 – 2 λεπτά ανακινώντας την για να καβουρδιστεί και να φύγει η υγρασία της. Βγάζετε την κατσαρόλα από την εστία και βάζετε τη ζύμη σε μίξερ με γάντζο για να τη ζυμώσει για 10 λεπτά μέχρι να κρυώσει (μπορείτε να το κάνετε και με μια ξύλινη κουτάλα με το χέρι σε ένα μπολ).

Όταν η ζύμη έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, ρίχνετε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί το κάθε αυγό πριν συνεχίσετε στο επόμενο. Τέλος, προσθέτετε το τριμμένο τυρί σε δόσεις ώστε να κατανεμηθεί ομοιόμορφα στο μείγμα. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ, κόβετε την άκρη του και, σε μια λαδόκολλα στο ταψί, δημιουργείτε κορδόνια μήκους περίπου 3 εκ.

Τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200°C για 10 λεπτά και έπειτα χαμηλώνετε στους 180°C για τα επόμενα 15 λεπτά. Όταν ροδίσουν και είναι έτοιμα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν τελείως πριν τα σερβίρετε.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print