bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Καρδιολόγος αποκαλύπτει τις 5 τροφές που δεν δίνει ποτέ στα παιδιά του

Ένας καρδιολόγος εξηγεί γιατί η υγεία της καρδιάς μας ξεκινά από το πιάτο μας και ποια τρόφιμα δεν θα έβαζε ποτέ στα πιάτα των παιδιών του.

Ο Dr. Sanjay Bhojraj, μέσα από ανάρτησή του στο Instagram, μίλησε για πέντε φαινομενικά «αθώες» τροφές που, όπως λέει, μπορούν να βλάψουν σοβαρά την καρδιά με την πάροδο του χρόνου, προκαλώντας φλεγμονές και διαταραχές στον οργανισμό.

Επεξεργασμένα κρέατα

Πρώτα στη λίστα του καρδιολόγου είναι τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως  μπέικον, hot dog και διάφορα άλλα αλλαντικά. αν και είναι πρκακτικά, συχνά συσκευάζονται με νιτρικά, συντηρητικά και άλλα ανθυγιεινά λιπαρά, που προκαλούν φλεγμονές και αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών νόσων. Εξήγησε, ακόμη, ότι αυτά τα κρέατα μπορεί σταδιακά να φράξουν αρτηρίες και να διαταράξουν την φυσική ισορροπία του οργανισμού.

Δημητριακά με ζάχαρη

Αν και συχνά στις ετικέτες τους αναφέρονται ως ολικής αλέσεως ή πλόυσια σε βιταμίνες, πολλά από αυτά εμπεριέχουν μεγάλη ποσότητα ζάχαρς σε σχέση με άλλα επιδόρπια. Καταναλώνοντάς τα ως πρώτη τροή του πρωινού μπορεί να εκτοξεύσουν την ινσουλίνη, προκαλώντας απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα ινσουλίνης, πτώση ενέργειας μέσα στην ημέρα, μεταβολική επιβάρυνση και, μακροπρόθεσμα, αυξημένο κίνδυνο για διαβήτη και παχυσαρκία.

Ποπ κορν στο φούρνο μικροκυμάτων

Ένα ακόμη τρόφιμο που ο  Dr. Bhojraj,  προειδοποιεί ως ανθυιγιεινό είναι τα ποπ κορν που φτιάχνονται στον φούρνο μικροκυμάτων. Όπως σημείωσε, περιέχουν διάφορα τρανς λιπαρά και τεχνητά αρώματα, τα οποία αμφότερα είναι επιβλαβή για τις αρτηρίες και οδηγούν σε χρόνιες παθήσεις, που σε βάθος χρόνο αποδευναμώνουν την καρδιακή λειτουργία.

Φυτικά υποκατάστατα κρέατος

Άλλη μία κατηγορία που αποφεύγει να δίνει στα παιδιά του είναι τα υποκατάστατα κρέατος. Ενώ προωθούνται ως πιο υγιεινές εναλλακτικές του κανονικού κρέατος, αυτά τα προϊόντα είναι υπερεπεξεργασμένα, συχνά περιέχουν υψηλά επίπεδα σπορελαίoυ, τεχνητά συντηρητικά και πρόσθετα που αποδιοργανώνουν τις ορμόνες και επηρεάζουν αρνητικά την καρδιαγγειακή υγεία.

Γιαούρτια με γεύσεις

Τέλος, η λίστα του γιατρού κλείνει με τα επιδόρπια γιαουρτιού με γεύσεις. Συχνά, παρανοούνται ως υγιεινά σνακ, όμως πολλά εμπεριέχουν σάκχαρα σε πολύ πιο υψηλές ποσότητες από ό,τι τα αναψυκτικά, οδηγώντας έτσι σε φλεγμονές, πρόσληψη περιττού βάρους και επιβράδυνση του μεταβολισμού.

Πηγή: economictimes.indiatimes.com

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print