Μία από τις παραδόσεις του τραπεζιού το βράδυ της Ανάστασης είναι η μαγειρίτσα , την οποία τιμούν σε πολλά σπίτια.
Ωστόσο και η μαγειρίτσα έχει τα μικρά της μυστικά και κυρίως σε ο, τι έχει να κάνει με τα εντόσθια. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να προσέξετε:
Βάζετε τα εντόσθια από την προηγούμενη ημέρα σε μια λεκάνη με νερό και χυμό λεμονιού.
Τα πλένετε σχολαστικά μέσα και έξω και τα αφήνετε λίγη ώρα σε μια λεκάνη με νερό και ξίδι και μετά τα πλένετε ξανά.
Για να βεβαιωθείτε ότι θα φύγουν οι ακαθαρσίες που υπάρχουν στα εντόσθια, θα πρέπει να κάνετε σχολαστικό πλύσιμο με τρεχούμενο νερό, πρώτα εξωτερικά και μετά εσωτερικά. Με το χέρι πιέζετε το νερό από τη μία άκρη προς την άλλη για να βγουν οι ακαθαρσίες μαζί με το νερό. Αυτό το επαναλαμβάνετε τουλάχιστον τρεις φορές.
Για να είναι νόστιμη η μαγειρίτσα και να μη «μυρίζει» να διαλέξετε εντεράκια από μικρό αρνί ή κατσικάκι.