Μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές των παιδιών είναι η σοκολάτα και οτιδήποτε την περιέχει.
Και φυσικά δεν είναι μόνο αγαπημένη των παιδιών, αλλά και των μεγάλων.
Έτσι, σε συνδυασμό και με την Μεγάλη Εβδομάδα, βρήκαμε μία υπέροχη νηστίσιμη συνταγή για σοκολατόψωμο που θα λατρέψει όλη η οικογένεια
Τι θα χρειαστείτε
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/3 φλιτζάνι κακάο
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 κουταλιές της σούπας baking powder
- 1+ ¼ φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
- 1 κουταλιά της σούπας μηλόξυδο ή κανονικό ξύδι
- ¼ φλιτζάνι αγαύη
- 2/3 φλιτζάνι canola oil
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- ¼ φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας υγείας
Εκτέλεση:
Θερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς C και βάλτε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γάλα αμυγδάλου και το μηλόξυδο και αφήστε το στην άκρη για περίπου 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέστε το σιρόπι αγαύης, το έλαιο και τη βανίλια.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το baking powder και τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Προσθέστε το μείγμα με τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στερεά και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Στη συνέχεια προσθέστε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατέψτε ξανά. Ψήστε για 45 με 55 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το βγάλετε από τον φούρνο.