bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Σπιτικά γεμιστά μπισκότα για μωρά: H πιο γλυκιά λιχουδιά χωρίς ζάχαρη

α γεμιστά μπισκότα για μωρά είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σνακ που συνδυάζουν τη νοστιμιά με τη θρεπτική αξία.

Φτιάχνονται με αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη ή συντηρητικά, ώστε να είναι απολύτως κατάλληλα για τους μικρούς μας φίλους. Μαλακά, εύκολα στο δάγκωμα και με γλυκιά γέμιση φρούτων ή άλλων υγιεινών επιλογών, αποτελούν μια υπέροχη λύση για το δεκατιανό, την απογευματινή λιχουδιά ή ακόμα και για όταν είστε εκτός σπιτιού. Εκτός από το ότι ικανοποιούν τη φυσική περιέργεια του μωρού για νέες γεύσεις, προσφέρουν και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξή του.

H διατροφολόγος με ειδίκευση στην Παιδική Διατροφή, Ειρήνη Καμαρίτη μάς προτείνει μία τέλεια συνταγή.

Τι θα χρειαστείτε

Για τα μπισκότα:

  • 130 γρ. φουντουκοβούτυρο ή βούτυρο καρπού της επιλογής σας
  • 60 γρ. μέλι
  • 1 αυγό
  • 40 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση:

  • 80 γρ. τυρί κρέμα
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φουντουκοβούτυρο με το μέλι, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε το γιαούρτι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στη συνέχεια ενσωματώνουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Τη ζύμη που σχηματίζεται την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και με έναν πλάστη την ανοίγουμε. Χρησιμοποιούμε ένα κουπάτ ή ένα ποτήρι και κόβουμε σχήματα. Διαφορετικά, μπορούμε να πλάσουμε μικρά μπαλάκια και να τα πιέσουμε με το χέρι μας. Προσπαθούμε να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο μέγεθος.

Απλώνουμε τα μπισκότα σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 10–12 λεπτά, γυρνώντας τα στα μισά του χρόνου (περίπου στα 6 λεπτά) για να ψηθούν ομοιόμορφα. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση: σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με το μέλι και τη βανίλια μέχρι να γίνουν μια απαλή κρέμα.

Όταν τα μπισκότα κρυώσουν πολύ καλά, παίρνουμε ένα, απλώνουμε λίγη από τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο.

Βγαίνουν περίπου 12 γεμιστά μπισκότα, λαχταριστά και αρωματικά!

Διατηρούνται στο ψυγείο έως 3 ημέρες.

 

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print