Είναι γεγονός πως όλοι έχουμε βρεθεί μπροστά στο ίδιο απογοητευτικό θέαμα στο ψυγείο μας.
Φρούτα και λαχανικά που αγοράσαμε με ενθουσιασμό, ξεχάστηκαν στο κάτω μέρος του και τελικά κατέληξαν μαραμένα, μουλιασμένα ή ακόμα χειρότερα, σαπισμένα.
Και όσο κι αν προσέχουμε, η αλήθεια είναι ότι το συρτάρι των λαχανικών συχνά μετατρέπεται σε… μικροκλίμα υγρασίας που επιταχύνει τη φθορά τους. Ο λόγος; Οι υδρατμοί που εγκλωβίζονται σε εκείνο το σημείο προκαλούν πιο γρήγορη αποσύνθεση, ειδικά σε πιο ευαίσθητα προϊόντα όπως τα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα του δάσους ή τα μυρωδικά.
Όμως υπάρχει ένα απλό, οικονομικό και πανέξυπνο κόλπο για να παρατείνετε τη φρεσκάδα τους: τοποθετήστε ένα καθαρό, στεγνό σφουγγάρι μέσα στο συρτάρι του ψυγείου.
Το σφουγγάρι λειτουργεί σαν μαγνήτης υγρασίας, απορροφά το περιττό νερό από τον αέρα του συρταριού και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες αποθήκευσης για τα τρόφιμα. Έτσι, τα λαχανικά και τα φρούτα σας διατηρούνται τραγανά και φρέσκα για περισσότερες μέρες.
Φυσικά, το κόλπο έχει κι ένα «μυστικό»: το σφουγγάρι πρέπει να ελέγχεται συχνά. Όταν δείτε ότι έχει απορροφήσει υγρασία, στύψτε το καλά, αφήστε το να στεγνώσει και τοποθετήστε το ξανά στη θέση του. Μπορείτε επίσης να έχετε εναλλακτικά δύο σφουγγάρια και να τα εναλλάσσετε.
Μικρές καθημερινές κινήσεις σαν κι αυτή μπορούν να κάνουν τη διαφορά – και στο φαγητό, και στο πορτοφόλι σας.