Επισκεφθείτε τα παιδικά μουσεία της Ελλάδας

Υπάρχουν και παιδικά μουσεία για τους μικρούς μας φίλους και δεν βρίσκονται όλα στην Αθήνα!

Δείτε και επισκεφθείτε με τα παιδιά σας αυτό που είναι πιο κοντά σε εσάς!

▪ Ελληνικό Παιδικό Μουσείο στην Αθήνα

Διοργανώνει πλήθος προγραμμάτων για σχολεία αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, με τη φιλοσοφία του να στηρίζεται στη μάθηση μέσω αντικειμένων και παιχνιδιών.

▪ Μουσείο Συναισθημάτων της Παιδικής Ηλικίας στην Αθήνα

Πρόκειται για ένα μοναδικό μουσείο, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξι έως δώδεκα ετών και δίνει βάρος στην συναισθηματική τους ανάπτυξη ως μέσο για τη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους ως ενήλικες.

▪ Μουσείο Πειραμάτων στην Αθήνα

Ένα μουσείο που κάνει την επιστήμη… παιχνιδάκι με τα παιδιά να πειραματίζονται, να ανακαλύπτουν, να ακονίζουν το μυαλό και τις γνώσεις τους και να μετατρέπονται σε κανονικούς επιστήμονες.

▪ Νόηση – Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη

Στη Νόηση τα πιτσιρίκια έχουν την ευκαιρία να γίνουν επιστήμονες και να πειραματιστούν μέσω της συμμετοχής τους σε ειδικά τμήματα, ενώ στο Τεχνοπάρκο θα περάσουν ώρες παίζοντας με διαδραστικά εκθέματα.

▪ Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα, πρωτότυπα εργαστήρια και δραστηριότητες για τα παιδιά, ηλικίας 4 έως 12 ετών.

▪ Μουσείο και Ακαδημία Παιδικής Τέχνης «Οικουμένη» στην Ξάνθη

Εκτός από πρωτοπόρα εκπαιδευτικά προγράμματα, η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης διοργανώνει τον ετήσιο διαγωνισμό ζωγραφικής Bienale, στον οποίο καλούνται να συμμετέχουν παιδιά απ’ όλο τον κόσμο, ξεδιπλώνοντας το ταλέντο τους!

▪ Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Ο σταθμός» στο Ναύπλιο

Εκτός από τα εκπαιδευτικά προγράμματα, το Μουσείο διαθέτει μια μόνιμη συλλογή με παλιά παιχνίδια και αυτοσχέδιες κατασκευές για να δουν τα παιδιά πώς διασκέδαζαν παλαιότερα οι… προκάτοχοί τους.

• Μουσείο για παιδιά στην Πάτρα

Στόχος της δημιουργίας του είναι τα παιδιά να έρθουν σ’ επαφή με τη διαφορετικότητα και να εξοικειωθούν μ’ αυτήν μέσα από ειδικά εργαστήρια και προγράμματα, που απευθύνονται αποκλειστικά σε μεγάλες ομάδες και σχολεία.

Exit mobile version