Πόσο απαραίτητος είναι ο ύπνος για τους εφήβους

Οι κύκλοι ύπνου σε παιδιά και εφήβους πρέπει να περιλαμβάνουν διάφορες φάσεις ή στάδια. Η ξεκούραση είναι σημαντική για αυτούς στο στάδιο της ανάπτυξής τους.

Η επίτευξη επαρκούς αναζωογονητικού ύπνου είναι μία από τις πιο θεμελιώδεις απαιτήσεις για επαρκή ανάπτυξη του εγκεφάλου στους εφήβους. Είναι κοινό για τους νέους να υποτιμούν τη σημασία του να πάρουν τη σωστή ποσότητα ύπνου που συνιστάται για μια ισορροπημένη ζωή. Έτσι, οι φάσεις του ύπνου για εφήβους είναι απαραίτητες.

Όντας νέος και γεμάτος ζωντάνια καθιστά εύκολο για τους εφήβους να καλύψουν την κούραση και την έλλειψη ύπνου. Παρόλα αυτά, ένας επαρκής αριθμός ποιοτικού ύπνου είναι απαραίτητος και απαραίτητος για τους εφήβους. Ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι κάθε μία από τις 5 φάσεις είναι αναζωογονητικη και προάγει την ψυχική, συναισθηματική και φυσιολογική ανάπτυξή τους σε αυτό το στάδιο της ζωής με διαφορετικούς τρόπους.

Επιπλέον, οι ώρες του ύπνου που χρειάζεται ο οργανισμός ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία του ατόμου. Οι έφηβοι χρειάζονται περισσότερο ύπνο από τους ενήλικες. Δηλαδή, ένας νέος ηλικίας μεταξύ 11 και 17 ετών θα χρειαστεί τουλάχιστον 9 ή 10 ώρες ύπνου την ημέρα.

Είναι κοινό για τους εφήβους να έχουν δυσκολία να σηκωθούν το πρωί. Αυτό οφείλεται στη φυσική τους τάση να κοιμούνται μέχρις ότου ολοκληρωθούν όλοι οι κύκλοι φάσης ύπνου.

Exit mobile version