Τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση κοιμούνται λιγότερο

Τα παιδιά που βλέπουν τηλεόραση πολλές ώρες, κοιμούνται λιγότερο συγκριτικά με άλλα παιδιά της ηλικίας τους, που παρακολουθούν τηλεόραση με μέτρο, υποστηρίζει νέα έρευνα.

 

Ειδικότερα σύμφωνα με την έρευνα, που πραγματοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων της Μασαχουσέτης σε συνεργασία με την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Harvard, για κάθε επιπλέον ώρα που βλέπει ένα παιδί τηλεόραση «χάνει» 7 λεπτά ύπνου την ημέρα. Αν μάλιστα το παιδί έχει δική του τηλεόραση στο δωμάτιο, τότε σύμφωνα με την έρευνα ο ύπνος του μειώνεται κατά 31 λεπτά την ημέρα. 

Τα παιδιά που συμμετείχαν στην έρευνα παρακολουθούνταν από την ηλικία των 6 μηνών μέχρι να γίνουν 7 ετών και καταγραφόταν επίσης ο ετήσιος μέσος όρος των ωρών που κοιμόντουσαν και των ωρών που έβλεπαν τηλεόραση, πάντα σε συνεργασία με τις μητέρες τους.  

Επίσης, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι τα αγόρια παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση και συνεπώς κοιμούνται λιγότερο από τα κορίτσια. Οι ερευνητές μάλιστα υποστηρίζουν ότι η μειωμένη διάρκεια του ύπνου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ψυχική και σωματική τους υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη έρευνα που μελετάει για ένα τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα τις επιπτώσεις της τηλεόρασης στα παιδιά.

Exit mobile version