Όσα πρέπει να αφήσετε πίσω σας αν θέλετε να χάσετε κιλά

Όσες γυναίκες επιθυμούν διακαώς να χάσουν μερικά κιλά ψάχνουν για τη «μαγική δίαιτα» που μπορεί να κάνει τη διαδικασία πιο εύκολη!

Συγγνώμη που θα σας απογοητεύσουμε, αλλά για να μένουμε λεπτοί και υγιείς, χρειάζονται συνήθως αλλαγές στον τρόπο ζωής μας καθώς δεν αρκεί μια δίαιτα μόλις λίγων ημερών. Η διαιτολόγος Fiorella DiCarlo εντοπίζει τις κακές συνήθειες που πρέπει επιτέλους να εντοπίσουμε και να αποχαιρετήσουμε.

Αποκλεισμός ορισμένων τροφίμων από το διατροφολόγιο

Ο καθένας μας έχει κάποιο αγαπημένο πρόχειρο φαγητό στο οποίο δεν μπορούμε ποτέ να αντισταθούμε. Όταν όμως είμαστε σε δίαιτα συνήθως το στερούμε από τον εαυτό μας όσο αγαπημένο και να είναι. Δυστυχώς όμως μπορεί να έχει αντίθετα αποτελέσματα αυτή μας η τακτική. “Προσπαθήστε να μην περιορίζετε κανένα τρόφιμο από την διατροφή σας διότι ότι είναι απαγορευμένο αυτομάτως γίνεται και πιο ελκυστικό”, λέει η DiCarlo. «Αντ ‘αυτού, επιτρέψτε στον εαυτό σας το φαγητό με μέτρο.” Άλλωστε όλοι ξέρουμε τις συνήθειές μας. Εάν είμαστε σίγουροι ότι θα φάμε ολόκληρο το κουτί με τα μπισκότα που βρίσκεται στο ντουλάπι μας, τότε θα πρέπει να αγοράσουμε μόνο ένα μπισκότο και να το τρώμε προσεγμένα. «Σιγά-σιγά για να απολαύσετε κάθε πτυχή της γεύσης, την υφή και το άρωμα έτσι ώστε πραγματικά να το ευχαριστηθείτε», λέει η DiCarlo.

Ελάχιστος ύπνος

Εάν βλέπετε θολά την ώρα που εργάζεστε στο γραφείο και τρώτε το κρουασάν μηχανικά, χωρίς καν να δίνετε προσοχή σε αυτό που κάνετε, τότε ο ύπνος σας επηρεάζει τις διατροφικές σας συνήθειες. «Η απώλεια του ύπνου είναι ο νούμερο ένα ένοχος για την πείνα» λέει η DiCarlo. Τα καλά νέα; Είναι μια ευχάριστη συνήθεια στην οποία μπορείτε να «πέσετε με τα μούτρα».

Δίαιτες εξπρές

Είστε καλεσμένη σε έναν γάμο το επόμενο Σαββατοκύριακο και αποφασίσατε να τρώτε μόνο τυρί cottage για να χάσετε κιλά ή μήπως εκείνη η συνάδερφος στο γραφείο σας έχει επηρεάσει και πίνετε μόνο χυμό για να κάνετε την αποτοξίνωση σας; Παραδεχτείτε το, όλες έχουμε πέσει σε αυτή την παγίδα και έχουμε κάνει δίαιτες εξπρες είτε για έναν γάμο, είτε πριν το πρώτο μπάνιο στην παραλία ακόμη και για κάποιο ραντεβού! Όμως οι γρήγορες και αυστηρές δίαιτες είναι ό,τι χειρότερο για τον οργανισμό σας. «Οι μελέτες δείχνουν ότι δεν είναι αποτελεσματικές, επιβραδύνουν το μεταβολισμό σας και στο τέλος κερδίζετε όλο το βάρος πίσω,» αναφέρει η DiCarlo. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι μια μακροπρόθεσμη λύση!

Κατανάλωση αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό με πίτσα, είναι μια κακιά συνήθεια που μάλλον θυμίζει τα φοιτητικά μας χρόνια, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι το σταμάτησαν στην ηλικία των 22. Αντιθέτως υπάρχουν πολλοί που το κάνουν ακόμα και καθημερινά. «Ποτέ μη πίνετε με άδειο στομάχι. Φροντίστε να έχετε πάντα ένα υγιεινό σνακ στο ψυγείο και καταναλώστε το πριν ή και μετά από μια βραδινή έξοδο», συμβουλεύει η Fiorella DiCarlo.

Παράλειψη γευμάτων

Φαίνεται σαν απλές μαθηματικές πράξεις, σωστά; Εάν παραλείψετε το μεσημεριανό γεύμα και φάτε ένα απλό δείπνο, καταφέρατε να γλιτώσετε ένα σωρό θερμίδες! Κάπως έτσι δεν σκέφτεστε; Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οργανισμός σας λειτουργεί ακριβώς έτσι. «Η ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη καθώς και εκείνη του κορεσμού, λεπτίνη, λειτουργούν καλύτερα όταν τρέφεστε κάθε τέσσερις ώρες» λέει η Dicarlo. Διαφορετικά θα σας προκαλέσουν υπερκατανάλωση μετά. Προσπαθήστε να προγραμματίζετε τα γεύματά σας και να τα μαγειρεύετε εκ των προτέρων, ειδικά τις ημέρες που ξέρετε ότι θα είστε τρελά απασχολημένες και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τα παραλείψετε.

Exit mobile version