7 τροφές που θα σας κόψουν την όρεξη

Πόσες φορές δεν ευχηθήκατε να σας κοβόταν η όρεξη και να φτάσει η ζυγαριά τα κιλά που επιθυμείτε; 

Το να μην τρώτε τίποτα βέβαια δεν είναι η λύση, υπάρχουν όμως τροφές που μπορεί να σας δημιουργήσουν το αίσθημα του κορεσμού πιο γρήγορα συγκριτικά με άλλες. Συμπεριλάβετέ τις στο διατροφολόγιό σας και συνεχίστε με μεγαλύτερη ευκολία τη δίαιτα.

Σούπα σόγιας

Πρόκειται για μια σούπα με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά αφού περιλαμβάνει  πρωτεΐνη, που σημαίνει ότι βοηθά στην επιβράδυνση της πέψης και τον έλεγχο της πείνας, λέει ο διαιτολόγος Τζέν Μπρέουερ. Παράλληλα όσοι προτιμούν να τρώνε τη συγκεκριμένη σούπα πριν από το βασικό τους γεύμα τείνουν να καταναλώνουν λιγότερο. Τα καλά νέα δεν σταματούν εδώ όμως. Ένα φλιτζάνι σούπα σόγιας έχει λιγότερο από 50 θερμίδες! 

Αυγά

Το πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, δηλαδή με αυγά μπορεί να σας κρατήσει αδύνατους, υποστηρίζουν οι ειδικοί. Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μισούρι, προέβησαν στη συγκεκριμένη ανακάλυψη, καθώς πιστεύουν πως οι πρωτεΐνες, μπορούν να ρυθμίσουν το αίσθημα της πείνας, και πως αν κάποιος καταναλώσει μια σωστή δόση από αυτά κατά τη διάρκεια του πρωινού του, θα γλυτώσει από τις παχυντικές ατασθαλίες του απογεύματος.

Κολοκύθα

Μην πάει το μυαλό σας στην κολοκυθόπιτα!  Ένα φλιτζάνι κολοκύθα περιέχει ένα επτά γραμμάρια φυτικές ίνες, τη συνιστώμενη ποσότητα δηλαδή για να αισθάνεστε χορτάτοι.νών, η μαγεία θρεπτική ουσία που βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι. Η κολοκύθα έχει επίσης διουρητική δράση και βοηθάει την αποβολή των τοξινών και ανεπιθύμητων αποβλήτων από το σώμα, χαρίζοντας την αίσθηση της ανανέωσης.

Βραστές πατάτες

Σε αντίθεση με τον πουρέ ή τις πατάτες φούρνου, οι βραστές πατάτες δίνουν στον οργανισμό τη δέουσα αίσθηση κορεσμού. Αν τις συνοδέψετε και με κοτόπουλο θα αισθάνεστε πλήρης για μεγάλο χρονικό διάστημα και να αποφύγετε έτσι το πρόχειρο φαγητό και τα σνακ. 

Φασόλια και όσπρια

Τα όσπρια και τα φασόλια προσφέρουν πραγματικά την αίσθηση του κορεσμού, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Συγκεκριμένα επειδή οι κόκκοι τους απορροφούνται αργά σας κρατούν πλήρεις για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Ποπ-κορν

Το ποπ-κορν είναι από τα σνακ που επιτρέπονται αρκεί να μην έχει φτιαχτεί σε βούτυρο υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Φάτε ποπ-κορν αντί για ξηρά τρόφιμα, όπως κουλούρια και κράκερς, που δεν έχουν φυτικές ίνες και νερό.

Σοκολάτα υγείας

Το καλύτερο σας το φυλάξαμε για το τέλος! Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης διαπίστωσε ότι το τσιμπολόγημα μαύρης σοκολάτας βοηθάει τους ανθρώπους να τρώνε 15% λιγότερο στο επόμενο γεύμα τους. Μην το επιχειρήσετε με την σοκολάτα γάλακτος καθώς δεν θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα επειδή δεν είναι τόσο χορταστική, συνιστούν οι ειδικοί.

 

Exit mobile version