Ασκήσεις για την ενδυνάμωση των ποδιών σας

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μερικές ασκήσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να  ενδυναμώσετε τα πόδια σας από την άνεση του σπιτιού σας.Οι περισσότερες γυναίκες θα ήθελαν να αναδείξουν τα καλλίγραμμα πόδια τους στην παραλία. Γι ‘αυτό αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικές ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε τα πόδια των ονείρων σας.

Ασκήσεις για την ενίσχυση των ποδιών σας

Squats: αυτή η κλασική άσκηση συνίσταται μεμε τα πόδια ανοιχτά στο φάρδος των ώμων. Τα δάχτυλα των ποδιών ελαφρώς προς τα έξω, περίπου 30 μοίρες. Κατά τη διάρκεια αυτής της άσκησης, κράτησε την πλάτη ίσια και τα γόνατα στην ευθεία των δαχτύλων –ποτέ πιο έξω– και στον ίδιο προσανατολισμό καθώς κατεβαίνετε. Βεβαιωθείτε πως φτάνετε όσο χαμηλά πρέπει – οι μηροί σας να είναι παράλληλοι με το πάτωμα. Σφίξε τους γλουτούς σας για να σπρώξετε το σώμα σου προς τα επάνω.

Lunges: αυτή είναι μια άλλη πολύ γνωστή άσκηση. Ξεκινήστε όρθια σε ευθεία θέση με τα πόδια σας λίγο πιο κλειστά από το άνοιγμα των ώμων σας. Κάντε ένα μεγάλο βήμα μπροστά με το δεξί σας πόδι και χαμηλώστε το σώμα σας μέχρι ο μηρός σας να είναι παράλληλος με το πάτωμα. Διατηρήστε τους ώμους σας πίσω και χαλαρούς, ενώ τα χέρια σας θα πρέπει να είναι κάτω στα πλάγια του κορμού σας. Περπατήστε τριγύρω στο δωμάτιο, κάνοντας lunges σε κάθε βήμα. Όταν θα είστε στην θέση lunge, το πόδι που γυμνάζεται θα πρέπει να σχηματίζει μια γωνία 90 μοιρών. Χρησιμοποιήστε την φτέρνα σας για να σπρώξετε τον εαυτό σας προς τα πάνω και να φέρετε το πίσω πόδι μπροστά για να κάνει το επόμενο lunge.

Jumping squats: Αυτή η άσκηση είναι πολύ παρόμοια με την πρώτη στην λίστα μας. Η διαφορά, ωστόσο, είναι ότι η άσκηση απαιτεί ένα μικρό άλμα. Συγκεκριμένα, κάντε ένα βαθύ κάθισμα με το σωματικό σας βάρος ή και με επιπρόσθετα κιλά αν μπορείτε και πηδήξτε πάνω από το έδαφος όσο το δυνατόν ψιλότερα. Προσγειωθείτε λυγίζοντας τα γόνατα και βγάζοντας τη λεκάνη πίσω απορροφώντας τους κραδασμούς. Επιστρέψτε πίσω στην αρχική θέση και συνεχίστε τις επαναλήψεις σας με αυτό τον τρόπο.

Scissor jumps: Ξεκινήστε αυτή την άσκηση με τα πόδια σας μαζί, μετά πηδήξτε για να ανοίξετε το πλάτος του ώμου τους. Ταυτόχρονα, σηκώστε τα μπράτσα σας σαν να θέλετε να χτυπήσετε παλαμάκια πάνω από το κεφάλι σας. Με άλλο άλμα, επιστρέψτε στην αρχική σας θέση.

Γέφυρα: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια λυγισμένα και τις πατούσες στο έδαφος στο άνοιγμα της λεκάνης, τα χέρια χαλαρά στο πλάι. Σηκώστε τους γλουτούς σας από το έδαφος πιέζοντας από τις φτέρνες σας μέχρι το σώμα σας να σχηματίζει μία ευθεία από τα γόνατα μέχρι τους ώμους. Σφίξτε γλουτούς και κοιλιακούς. Κρατήστε για 2 δευτερόλεπτα και κατεβείτε στην αρχική σας θέση αργά σε τρία δευτερόλεπτα.

Εάν σας αρέσει να χορεύετε και να διασκεδάσετε χωρίς να κάνετε επαναλήψεις, σκηνικά και ρουτίνες, υπάρχουν αρκετοί χοροί που μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε για να γυμνάσετε τα πόδια σας.

Σήμερα, υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη αθλημάτων που μπορούν να απολαύσουν οι γυναίκες ακόμα και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Exit mobile version