“Γιατί δεν βιάζομαι να χάσω τα κιλά της εγκυμοσύνης μου”

Με καμπύλες, αισθησιακή , γεματούλα, γυναικάρα. Έντεκα μήνες μετά αφότου έφερα τον γιο μου στον κόσμο αυτούς τους χαρακτηρισμούς δίνω στον εαυτό  μου.

Αν και είμαι ψηλή στο ανάστημα, παραδέχομαι ότι αισθάνομαι την κοιλιά μου σαν ένα cupcake και τα οπίσθιά μου είναι πιο στρογγυλά. Το σωσίβιο επίσης δεν λέει να φύγει και κάθε φορά που φοράω τζιν υποφέρω. Τώρα έχω περισσότερο από ένα πηγούνι και το στήθος μου είναι τεράστιο αλλά δεν με πειράζει καθόλου γιατί ο γιος μου επιμένει να θηλάζει, κυρίως από το δεξί μαστό.

Ξέρετε κάτι όμως; Δεν με ενοχλεί καθόλου η εικόνα μου και δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι οι υπόλοιποι έχουν πρόβλημα με αυτό.  

Από τη στιγμή που άρχισε να φαίνεται η εγκυμοσύνη μου (στον τρίτο κιόλας μήνα!) φίλοι, γνωστοί και συγγενείς έβαζαν στοίχημα για το πόσα κιλά ενδέχεται να ζυγίζω.  

«Έχεις βάλει κιλάκια, ε;»

«Ω! Σίγουρα περιμένεις δίδυμα»

«Θα σε πάρει καιρό να χάσεις τα κιλά της εγκυμοσύνης»

«Θα βγει ένα τεράστιο μωρό»

Αυτά είναι κάποια μόνο από τα σχόλια που άκουσα και ναι μπορώ να πω πώς το τελευταίο έπεσε μέσα αφού το αγόρι μου όταν γεννήθηκε ζύγιζε 4, 535 κιλά (αλλά οι άνθρωποι δεν ξέρουν πότε να κρατάνε κλειστό το στόμα τους!) Την τελευταία μάλιστα φορά που πήγα στον γυναικολόγο μου και ζυγίστηκα ακόμα κι εκείνος με ρώτησε αν ήθελα να βγάλω τις μπότες μου!

Έχασα κάθε ελπίδα ότι τα κιλά μου θα έφευγαν μετά τη γέννηση του γιου μου όταν κατάλαβα ότι μετά τον τοκετό είχαν φύγει πραγματικά πολύ λίγα κιλά! Στην πραγματικότητα συνειδητοποίησα ότι δεν ήμουν και πολύ αδύνατη ακόμα και πριν μείνω έγκυος. Η αλήθεια είναι ότι τα δύο τελευταία χρόνια, από τότε που σταμάτησα το κάπνισμα, έχω βάλει μερικά κιλά, κάτι που δεν είχα παρατηρήσει όμως πριν την εγκυμοσύνη.

Η αλήθεια είναι ότι έχω συμφιλιωθεί με το σώμα μου. Το σημαντικό για εμένα είναι ότι γέννησα ένα υγιές μωρό. Αν θα ήθελα να είμαι πιο αδύνατή; Λοιπόν ναι αλλά αυτή την στιγμή δεν είναι στην λίστα των προτεραιοτήτων μου.

Κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής μου στον γιατρό για ένα τσεκάπ, ήμουν πολύ ρεαλίστρια και τον ρώτησα αν με θεωρεί υπέρβαρη. Θεέ μου! Πραγματικά, δεν είχα ιδέα! Μετά από όσα μου είπε αποφάσισα να μην ξανά αγοράσω ρούχα και καθρέφτη! Σε ευχαριστώ γιατρέ για όσα μου είπες!

Ίσως η στάση μου δεν είναι σωστή και σε καμιά περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι γεμάτη με αυτοπεποίθηση. Στέκομαι μπροστά από την ντουλάπα μου και ψάχνω απεγνωσμένα να βάλω κάτι με το οποίο να αισθάνομαι άνετα. Συνεχίζω να φοράω το τζιν της εγκυμοσύνης και τις προάλλες διέγραψα όλες τις φωτογραφίες στο κινητό του συζύγου μου στις οποίες φαίνεται το προγούλι μου…

Μερικές γυναίκες είναι τυχερές και χάνουν μαγικά τα κιλά της εγκυμοσύνης ένα μήνα μετά τον τοκετό. Δεν είμαι από αυτές τις γυναίκες. Παρόλο που τρώω υγιεινά και θρεπτικά γεύματα, το βάρος μου παραμένει το ίδιο. Μερικές γυναίκες εργάζονται και τρέχουν όλη μέρα και χάνουν τα κιλά χωρίς να το καταλάβουν και τους δίνω χίλια μπράβο. Εγώ κουράζομαι όλη μέρα στο σπίτι με τις δουλείες και τα παιχνίδια και το βράδυ το μόνο που θέλω είναι να ξαπλώσω στον καναπέ.

Έχω όμως έναν σύζυγο που με αγαπάει άνευ όρων και με τα ελαττώματά μου. Έχω έναν υπέροχο γιο που λατρεύω. Μια μέρα θα χάσω το προγούλι, τα παχάκια μου και το στήθος μου θα επανέλθει και είμαι σίγουρη ότι θα καταχωνιάσω στην ντουλάπα το τζιν εγκυμοσύνης. Μέχρι τότε όμως θα με βλέπετε με την οικογένειά μου να απολαμβάνω την κάθε στιγμή.  

Κάτια”

Στείλτε μας κι εσείς τη δική σας ιστορία στο editors@baby.gr.

Exit mobile version