Η σημαντική κίνηση στο βράσιμο του ρυζιού για να γίνει πιο υγιεινό

Πώς να φεύγει το αρσενικό

Το ρύζι είναι ένα από τα πιο συνηθισμενα συνοδευτικά αλλά και κυρίως πιάτα σε διάφορες συνταγές και παραλλαγές.

Ωστόσο, υπάρχει κάτι που πολλοί δεν γνωρίζουν και σίγουρα επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το μαγειρεύουμε. Σύμφωνα με έρευνες, όπως αναφέρει το Healthline, στο ρύζι συναντάται το ανόργανο αρσενικό, το  «τοξικό ιχνοστοιχείο» το οποίο μπορεί να εισέλθει στην τροφική αλυσίδα μέσω των υπόγειων υδάτων. Πώς μπορείς λοιπόν να το απομακρύνεις από το ρύζι για να γίνει πιο υγιεινό; 

Ο πρώτος τρόπος είναι να βάλεις μπολικό νερό και να το βράσεις για 5 λεπτά. Έπειτα το σουρώνεις και το βάζεις να βράσει κανονικά αυτή τη φορά όπως λέει η συνταγή σου. Έτσι θα φύγει ένα πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό του αρσενικού που τυχόν έχει. Ένας άλλος τρόπος είναι να το μουλιάζετε από το βράδυ σε νερό. Ωστόσο αυτός δεν βολεύει αν αποφασίσετε να κάνετε ρύζι τελευταία στιγμή. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να μην παραλείπετε ένα από τα δύο βήματα.

Exit mobile version