Οι κίνδυνοι της κατανάλωσης σαλάτας από μια έγκυο

Ενώ οι σαλάτες είναι συνήθως πολύ υγιείς, η κατανάλωση σαλάτας ενώ είστε έγκυος ενέχει ορισμένους κινδύνους. Όλα εξαρτώνται από τα συστατικά που συνθέτουν τη σαλάτα και τον τρόπο με τον οποίο είναι προετοιμασμένη.

Πολλά τρόφιμα δεν είναι ασφαλή για κατανάλωση κατά τη διάρκεια της κύησης. Σήμερα, θα εξηγήσουμε κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με τους κινδύνους της κατανάλωσης σαλάτας ενώ είστε έγκυος.

Σαλμονέλα

Όταν ακούμε για σαλμονέλα , συνήθως το θεωρούμε ως κίνδυνο που συνδέεται με την κατανάλωση αυγών, γαλακτοκομικών προϊόντων και κρέατος. Ωστόσο, ειδικοί έχουν ανακαλύψει ότι τα φρούτα και τα λαχανικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν αυτή τη βακτηριακή λοίμωξη.

Επομένως, είναι σημαντικό να πλένετε πάντα τα φρούτα και τα λαχανικά προσεκτικά πριν τα φάτε. Τα συμπτώματα της σαλμονέλας περιλαμβάνουν πυρετό και γαστρεντερίτιδα.

Escherichia coli

Πιο κοινώς γνωστό ως Ε. Coli, αυτά τα βακτήρια μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Τα συμπτώματα κυμαίνονται από τη διάρροια έως την κυστίτιδα. Η μη σωστή πλύση των φρούτων και των λαχανικών μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε λοίμωξη .

Τοξοπλάσμωση

Αυτή η ασθένεια μπορεί να εξαπλωθεί μέσω ωμών αυγών, καθώς και ακατέργαστα κρέατα. Υπάρχει επίσης κίνδυνος τοξοπλάσμωσης όταν οι έγκυες γυναίκες καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά που δεν έχουν πλυθεί σωστά. Τα κύρια συμπτώματα της τοξοπλάσμωσης περιλαμβάνουν κεφαλαλγία, πυρετό και μυϊκό πόνο.

Exit mobile version