Αντιγήρανση: Οι κορυφαίες τροφές για νεανικό δέρμα

Ξεχάστε το botox.  Εφοδιάστε το ψυγείο σας με τις παρακάτω τροφές  και γυρίστε τον χρόνο πίσω! 

Η αντιγήρανση έχει απασχολήσει τους ερευνητές και σύμφωνα με μελέτες ορισμένες τροφές μπορούν να μειώσουν δραματικά τις κυτταρικές βλάβες και να επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Δείτε ποιες είναι οι 10 σούπερ αντιγηραντικές τροφές τις οποίες μπορείτε να προσθέσετε στη διατροφή σας για να ενισχύσετε την υγεία σας και να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα.

Ξηροί καρποί

Οι περισσότεροι ξηροί καρποί είναι εξαίρετες πηγές μεταλλικών ιχνοστοιχείων, κυρίως τα καρύδια, που παρότι έχουν υψηλή θερμιδική αξία, είναι πλούσια σε κάλιο, μαγνήσιο, σίδηρο, ψευδάργυρο, χαλκό και σελήνιο, που έχουν αντιοξειδωτικές και κατ’ επέκταση αντιγηραντικές ιδιότητες.

Παράλληλα, τα καρύδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά. Στην πραγματικότητα, το 1/4 ενός φλιτζανιού καρύδια περιέχει 2,3 γραμμάρια ωμέγα -3 λιπαρά (που είναι το 91% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και μόλις 163 θερμίδες. Τα καρύδια είναι επίσης πλούσια σε μονοακόρεστα λιπαρά, τα οποία προάγουν την καλή λειτουργία της καρδιάς.

Προτεινόμενη κατανάλωση: Περίπου 10-15 ανάλατους ξηρούς καρπούς κάθε μέρα.

Μούρα

Το μούρο acai, τα βατόμουρα και οι φράουλες περιέχουν τα πολύ ισχυρά θρεπτικά συστατικά που ονομάζονται φλαβονοειδή. Τα φλαβονοειδή αποτελεούν αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην άμυνα του οργανισμού ενάντια στα επακόλουθα της γήρανσης και έχουν αντικαρκινική και αντιγηραντική δράση.

Πράσινα λαχανικά

Τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε Βιταμίνες Β, οι οποίες βοηθάνε στην αντιγήρανση. Το μπρόκολο, το σπανάκι και το λάχανο θεωρούνται σούπερ τροφές καθώς που περιέχουν φυτικές ίνες, ασβέστιο και βιταμίνη Ε.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι περιέχει υψηλές συγκεντρώσεις σε πολυφαινόλες, γνωστές ως κατεχίνες. Οι ενώσεις αυτές λειτουργούν στο σώμα μας και σε συνδυασμό με την καφεΐνη μπορούν να συμβάλλουν στην αύξηση του ρυθμού καύσης θερμίδων κατά 4%.

Αν κάποιος προσπαθεί να χάσει βάρος μπορεί να καταναλώνει έως τρία φλιτζάνια την ημέρα. Το πράσινο τσάι συμβάλλει επίσης στην καταπολέμηση ασθενειών όπως ο καρκίνος, τα καρδιακά νοσήματα και η υψηλή χοληστερόλη.

Σκόρδο

Τα οφέλη του σκόρδου για την υγεία έχουν αναγνωριστεί εδώ και αιώνες. Το σκόρδο βοηθάει επίσης στη μείωση της πίεσης του αίματος και της χοληστερόλης. Παράλληλα απομακρύνει τα βαρέα μέταλλα από το σώμα, προλαμβάνει τον καρκίνο και ενεργεί ως αντιμυκητιακό και αντιγηραντικό. Περιέχει επίσης βιταμίνες Α, Β και C, σελήνιο, ιώδιο, κάλιο, σίδηρο, ασβέστιο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Σολωμός

Ο σολωμός αποτελεί θαυμάσια πηγή πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το βάρος σας. Επιπλέον, αυτό το πολύ νόστιμο ψάρι είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά αντιγήρανσης όπως οι βιταμίνες D και Ε.  Ο σολωμός είναι επίσης μια καλή πηγή των ωμέγα-3 λιπαρών, οποία συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της καρδιάς, μπορούν να βελτιώσουν την εμφάνιση και την αίσθηση της επιδερμίδας και να μειώσουν τις λεπτές γραμμές.

Γιαούρτι

Χαμηλό σε θερμίδες, πλούσιο σε πρωτεΐνες και γεμάτο με φιλικά βακτήρια που προάγουν την υγεία του πεπτικού συστήματος, το γιαούρτι είναι απαραίτητο στην διατροφή μας. Αποτελεί επίσης μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ριβοφλαβίνης και βιταμίνης Β12. Αποφύγετε το γιαούρτι που έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

Ζυμαρικά ολικής αλέσεως και ρύζι

Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως και το μαύρο ρύζι είναι εξαίρετη πηγή σύνθετων υδατανθράκων, πλούσια σε ίνες και με διπλάσια ποσότητα σιδήρου από ό,τι τα συνηθισμένα ζυμαρικά.

Νερό

Το σώμα μας χρειάζεται ενυδάτωση. Χωρίς την απαραίτητη κατανάλωση νερού, δυσκολεύει η διαδικασία πέψης, ο οργανισμός «πέφτει» σε λήθαργο και  υπάρχει μια γενική αίσθηση «αδιαθεσίας». Σε κάθε περίπτωση, το νερό προσφέρει υγρασία στο δέρμα μας από μέσα προς τα έξω. Η κατανάλωση τουλάχιστον 1,5 λίτρου νερού κάθε μέρα (ανάλογα τον άνθρωπο) είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της ελαστικότητας και της ευλυγισίας.

Μέλι

Το μέλι περιέχει βιταμίνες Β6, C, θειαμίνη, νιασίνη και ασβέστιο και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Προκαταρκτικές έρευνες έδειξαν επίσης ότι το μέλι βοηθά στην καταπολέμηση του άγχους ενώ βοηθά την μνήμη.

Γυρίστε λοιπόν πίσω το ρολόι με φυσικό τρόπο χρησιμοποιώντας αυτά τα απλά υλικά και σύντομα θα δείτε και θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα με τον εαυτό σας!

Exit mobile version