Το κλασικό λάθος που οι περισσότεροι κάνουν αφού βράσουν τα μακαρόνια

Δεν χρειάζεται να το κάνεις και εσύ

Τα μακαρόνια είναι μια από ένα από τα κλασικά φαγητά και από τα πιο γρήγορα για να μαγειρέψει κανείς.

Μπορεί να γίνουν σε παραλλαγές και να είναι άκρως απολαυστικά. Ωστόσο, στον τρόπο μαγειρέματος υπάρχουν πολλές διαφορετικές απόψεις. Γνωστοί σεφ, λοιπόν, αποκαλύπτουν το λάθος που κάνουμε οι περισσότερο αφού βράσουμε τα μακαρόνια μας.

Αρχικά (αν είστε στους λίγους που το κάνουν) τα ζυμαρικά δεν πρέπει να πλένονται πριν το μαγείρεμα, διότι έτσι χάνεται το άμυλο που περιέχουν. Το ίδιο ισχύει όμως και μετά το μαγείρεμα όπου δεν πρέπει να τα ξεπλένετε κατά το σούρωμα, διότι φεύγει το άμυλο και δεν «κολλάει» η σάλτσα. Εκτός και αν προορίζονται για σαλάτα. Ωστόσο, σε αυτήν την κατηγορία δεν ανήκουν τα σιτηρά, όπως το ρύζι, που πρέπει να πλένονται πάντα πριν τα μαγειρέψετε.

Exit mobile version