12 ευεργετικές χρήσεις του ελαίου καρύδας για τη φροντίδα του μωρού σας

Το λάδι καρύδας είναι το ιδανικό έλαιο για να θρέψει την επιδερμίδα του μωρού σας.

Ενώ στην συνείδηση των περισσότερων το λάδι καρύδας εκτιμάτε ως must προϊόν της ομορφιάς, το μωρό σας μπορεί επίσης να επωφεληθεί από τις αντιοξειδωτικές, αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του. Δείτε ποιες είναι οι 12 ευεργετικές χρήσεις του για την φροντίδα του μωρού σας.

Μυκώνιο

Το μυκώνιο στα νεογέννητα είναι δύσκολο να καθαριστεί. Χρησιμοποιήστε όμως λίγο λάδι καρύδας σε μία μπατονέτα και εφαρμόστε απαλά στα σημεία που έχει μείνει.

Μασάζ

Την επόμενη φορά που θα κάνετε μασαζάκι στο μωράκι σας, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας αντί για μια βρεφική λοσιόν ή λάδι για μασάζ.

Μαλλιά

Ελάχιστη ποσότητα ελαίου καρύδας μπορεί να δαμάσει και τα πιο ατίθασα μαλλιά. Χαρίζει επίσης λάμψη στις πλούσιες μπούκλες των κοριτσιών.

Νινίδα

Αν και υποχωρεί και μόνη της, μπορείτε να απομακρύνετε τη νινίδα από το κεφαλάκι του μωρού με λίγο έλαιο καρύδας κάνοντας μασάζ στο κεφαλάκι και τα μαλλάκια του μωρού είτε με τα δάχτυλά σας ή με ένα κομμάτι βαμβάκι. Αφήστε το λάδι να δράσει για μερικά λεπτά και μετά αφαιρέστε τις φολίδες με μια λεπτή, βρεφική χτένα ή μπορείτε να ξεπλύνετε απαλά τα μαλλάκια του για να φύγουν με το νερό.

Διαβάστε εδώ περισσότερα για τη νινίδα.

Αυτισμός

Αρκετές μελέτες υποστηρίζουν ότι το έλαιο καρύδας μειώνει τα συμπτώματα του αυτισμού.

Εξανθήματα από την πάνα

Βάλτε λίγο λάδι καρύδας στα σημεία όπου το μωρό σας έχει εκδηλώσει εξανθήματα εξαιτίας της πάνας. Αντί για κρέμα δηλαδή απλώστε το έλαιο καρύδας και θα διαπιστώσετε ότι βοηθάει πάρα πολύ!

Ακμή

Το πιο συχνό πρόβλημα της βρεφικής επιδερμίδας είναι η ακμή. Εφαρμόστε τοπικά λίγο έλαιο καρύδας και καθαρίστε την περιοχή.

Τριχοειδής κεράτωση

Είναι μια πάθηση του δέρματος. Εκδηλώνεται με την εμφάνιση μικρών, σκληρών εξογκωμάτων στο δέρμα, το οποίο στην αφή δίνει την αίσθηση ότι είναι σαν γυαλόχαρτο. Δεν είναι μια πάθηση που επιδεινώνεται αλλά για να κρατήσετε το δέρμα του μωρού σας ενυδατωμένο ή το δικό σας, μπορείτε να απλώσετε λίγο έλαιο καρύδας και να τρίψετε ελαφρώς την περιοχή.

Ψείρες

Όταν χρησιμοποιείται μόνο του, είτε σε συνδυασμό με μυλόξιδο, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι απομακρύνονται έτσι οι ενοχλητικές ψείρες.

Μπάνιο

Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαίου καρύδας στο μπάνιο του μωρού σας και ενυδατώστε  άμεσα την επιδερμίδα.

Έκζεμα

Έχει παρουσιάσει έκζεμα το μωράκι σας; Αντί για τα τοπικά στεροειδή, δοκιμάστε να εφαρμόσετε λάδι καρύδας. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του ηρεμούν το εξάνθημα.

Τσίμπημα από κουνούπι

Καθώς ο καιρός ζεσταίνει και τα κουνούπια κάνουν την επέλασή τους, τρίψτε λίγο λάδι καρύδας στα τσιμπήματα και περιορίστε την φαγούρα.

Exit mobile version