4 τρόποι να έχετε ενέργεια όλη μέρα

Αισθάνεστε ότι οι μπαταρίες σας πέφτουν στη μέση της ημέρας; Καλώς ήρθατε στο club. Ενώ σερβίρετε στον εαυτό σας τον τρίτο ή τέταρτο καφέ της ημέρας ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω στρατηγικές ώστε να έχετε ενέργεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ξεκινήστε την ημέρα με ένα καλό πρωινό αλλά προσοχή στη ζάχαρη

Την έλλειψη του πρωινού μπορεί να την αισθανθείτε έντονα κατά τις 3 το μεσημέρι. Για τον λόγο αυτό είναι σημαντικό να μην το παρακάμπτετε. Καταναλώνοντας ένα υγιεινό πρωινό που είναι χαμηλό σε ζάχαρη, είναι επίσης σημαντικό. Δυστυχώς, πολλά τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως υγιή, είναι αρκετά υψηλά σε γλυκαντικές ουσίες κι έτσι πρέπει να προσέχετε. Διαβάστε καλά τις ετικέτες στα σουπερμάρκετ και ξεκινήστε τη μέρα σας δυναμικά.

Πείτε όχι σε μια δεύτερη κούπα καφέ

Πηγαίνετε στη δουλειά. Το πιθανότερο είναι να αισθάνεστε κουρασμένη και να πιείτε και μια δεύτερη κούπα καφέ. Αυτό όμως δεν βοηθάει όσο νομίζετε. Προτού πιείτε τον δεύτερο καφέ της ημέρας θυμηθείτε ότι ενισχύει την κορτιζόλη κατά 30%. Αυτό δεν ακούγεται απειλητικό, αλλά να θυμάστε ότι η κορτιζόλη παίζει τεράστιο ρόλο στην αποθήκευση του λίπους.

Αν είστε εθισμένοι στο καφέ, κάντε μια δοκιμή για να δείτε πόσο επηρεάζεται η παραγωγικότητά σας (και η όρεξη.) Αντικαταστήστε τον με πράσινο τσάι και πίνετε συνεχώς νερό. Αν δεν σας αρέσει η γεύση του πράσινου τσαγιού προσθέστε λίγη στέβια για γλυκύτητα.

Θα εκπλαγείτε από το πόσο καλά θα αισθανθείτε μέχρι το τέλος της ημέρας και πόση ενέργεια θα έχετε καθ ‘όλη την ημέρα.

Πίνετε άφθονο νερό

Νερό, ενυδάτωση, μεταβολισμός και ενέργεια πάνε μαζί χέρι χέρι. Ούτε ένα κύτταρο του οργανισμού σας μπορεί να κάνει χωρίς νερό, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των νευρώνων στον εγκέφαλό σας. Αν λοιπόν έχετε κάποιο σημαντικό meeting και πρέπει να μείνετε σε εγρήγορση, μην ξεχνάτε να πίνετε άφθονο νερό. Ακόμα και η ήπια αφυδάτωση μπορεί να επιβραδύνει το μεταβολισμό κατά 3%. Φροντίστε το σώμα σας!

Ένα σνακ πριν το φαγητό

Αν η μέρα σας ξεκινάει κατά τις 8 και εκείνη την ώρα τρώτε το πρωινό σας είναι αδιανόητο να κρατάτε το στομάχι σας άδειο μέχρι τη 13:00 ή τις 14:00 που θα φάτε το μεσημεριανό. Στόχος είναι να τρώτε ένα σνακ κάθε 3 ώρες περίπου ώστε το σώμα σας να έχει όλη την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται. 

Exit mobile version