Δείτε τι συμβαίνει στον οργανισμό σας όταν κόψετε τη ζάχαρη

Η αλήθεια είναι πως η ζάχαρη αρέσει στους περισσότερους. Και δεν είναι λίγοι εκείνοι που είναι εθισμένοι σε αυτήν. Ωστόσο, είναι και ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της υγιεινής διατροφής.

Κι ενώ οι ειδικοί τονίζουν πως θα πρέπει να τη βγάλουμε – ή έστω να την περιορίσουμε, πολλοί δυσκολεύονται. Αν, όμως, τα καταφέρουν τότε, θα δουν μία σειρά από οφέλη.

Δείτε παρακάτω, λοιπόν, τι θα συμβεί στον οργανισμό σας, όταν κόψετε τη ζάχαρη:

Θα δείχνετε νεότερες

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ζάχαρη προκαλεί ρυτίδες, επειδή τα μόρια της δεσμεύουν και παραμορφώνουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, τις δύο δηλαδή βασικές πρωτεΐνες που χρειάζεται η επιδερμίδα για να είναι ελαστική και φρέσκια.

Θα έχετε λιγότερες πιθανότητες να πάθετε κατάθλιψη

Ναι κι εσείς έχετε ακούσει ότι τα γλυκά, σας κάνουν να αισθάνεστε καλύτερα, τονώνοντας τη διάθεσή σας. Αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μύθο, αφού η κατανάλωση ζάχαρης έχει συνδεθεί με μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης. Ο λόγος είναι ότι προκαλεί χρόνια φλεγμονή, η οποία επηρεάζει τη λειτουργία του εγκεφάλου.

Θα ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας

Η ζάχαρη προκαλεί χρόνια φλεγμονή, η οποία μειώνει την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμά τα κρυολογήματα και τη γρίπη. Η εξάλειψη της ζάχαρης από τη διατροφή συνδέεται με λιγότερα κρυολογήματα και μείωση των συμπτωμάτων των αλλεργιών και του άσθματος.

Θα ζήσετε περισσότερο

Όταν αυξάνεται η γλυκόζη του αίματος μετά την κατανάλωση ζάχαρης, αυξάνεται ως αντιστάθμισμα και η ινσουλίνη, με αποτέλεσμα να ενεργοποιείται τμήμα του νευρικού συστήματος, η αρτηριακή πίεση και οι παλμοί της καρδιάς. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης συνδέεται με τον διαβήτη και την παχυσαρκία. Έτσι, αν την εξαλείψετε από τη διατροφή σας, κερδίζετε περισσότερα χρόνια ζωής.

Θα βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή

Κι, όμως, η κατανάλωση της ζάχαρης επηρεάζει και την ερωτική σας ζωή. Συγκεκριμένα, η απότομη αύξηση του σακχάρου στους άνδρες οδηγεί σε μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας και σε χειρότερες επιδόσεις. Ενώ στις γυναίκες επηρεάζει τις ορμόνες, γεγονός που προκαλεί προβλήματα στο σεξ, αλλά και τριχόπτωση, ακμή και ανωμαλίες περιόδου.

Exit mobile version