Γιατί πρέπει να εντάξετε το παντζάρι στη διατροφή σας

Δεν το αποκαλούν τυχαία η «κόκκινη υπέρ-τροφή»

Είναι από τα λαχανικά που μόνο ωφέλιμα είναι για την υγεία, καθώς διαθέτει πλήθος πολύτιμων θρεπτικών συστατικών, με ευεργετικές ιδιότητες. Γι’ αυτό, όχι τυχαία, το αποκαλούν και η… κόκκινη υπέρ-τροφή!

Αν δεν το έχετε εντάξει στη διατροφή σας ή τρώτε παντζάρι εδώ κι εκεί, δείτε παρακάτω πέντε από τα οφέλη του, για να το κάνετε σύντομα.

  1. Μειώνουν την αρτηριακή πίεση. Μάλιστα, σύμφωνα με σχετική βρετανική έρευνα, αρκούν 250 ml χυμού παντζαριών για τη μείωση της.
  2. Αυξάνουν τα επίπεδα ενέργειας
  3. Τονώνουν τη λειτουργία του εγκεφάλου
  4. Προλαμβάνουν τη δυσκοιλιότητα, ενώ το παντζάρι ενδείκνυται για όσους υποφέρουν από αιμορροΐδες.
  5. Ωφελούν το δέρμα και το προστατεύουν από την πρόωρη γήρανση, εξουδετερώνοντας τις ελεύθερες ρίζες αποτελεσματικά
Exit mobile version