Γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού και αγαπούν το σώμα τους

Γυναίκες που κατάφεραν να νικήσουν τον καρκίνο του μαστού και αγαπούν το σώμα τους.

Αυτό θέλησε να αποτυπώσει στην σειρά Scar ο David Jay, ο φωτογραφικός φακός του οποίου απαθανάτισε θαρραλέες γυναίκες που αγάπησαν τις ουλές από την μαστεκτομή και κατάφεραν να περάσουν ένα μήνυμα ελπίδας μέσα από αυτή την φωτογράφιση.

Σύμφωνα με τον Jay, η βασική αποστολή του έργου του ήταν η ευαισθητοποίηση περισσότερων από 11.000 νεαρών γυναικών που προσβάλλονται κάθε χρόνο με καρκίνο του μαστού στις ΗΠΑ, αλλά και για να βοηθήσει αυτούς τους επιζώντες να αγαπήσουν τα σημάδια τους, τα πρόσωπα, τα σχήματα και τις εμπειρίες μέσω μιας νέας και ειλικρινούς φωτογράφισης.

Ήθελε να κάνει τα πορτρέτα του όσο πιο αληθινά γίνεται. «Ήξερα βαθιά μέσα μου ότι διακυβεύεται η οπτική ακεραιότητα του The SCAR στο βωμό της εύπεπτης ομορφιάς που όμως δεν εξυπηρετεί κανέναν», δηλώνει ο ίδιος.

Ο Jay, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του ως φωτογράφος μόδας, είπε “Για αυτές τις νεαρές γυναίκες, το πορτρέτο αντιπροσωπεύει την προσωπική τους νίκη απέναντι σε αυτήν την τρομακτική ασθένεια. Τους βοηθά να διεκδικήσουν εκ νέου τη θηλυκότητά τους, τη σεξουαλικότητα, την ταυτότητά τους και την εξουσία, αφού έχουν στερηθεί ένα σημαντικό μέρος αυτής. “

«Μέσα από αυτές τις απλές εικόνες, κερδίζουν την αποδοχή και προχωρούν με δύναμη και υπερηφάνεια.»

«Μπορεί να είναι δυσάρεστο για τον θεατή η πραγματικότητα όμως δεν είναι πάντα ευχάριστη. Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα. Ας την αντιμετωπίσουμε. Το SCAR είναι μια ευκαιρία προκειμένου να ανοίξει ένας διάλογος για θέματα που δεν μας είναι εύκολο να συζητάμε».  

Exit mobile version