Να τι θα συμβεί αν πίνετε κάθε μέρα ένα ποτήρι νερό με λεμόνι

Δείτε τι πρέπει να προσέξετε

Η αλήθεια είναι πως πολλοί είναι εκείνοι που καθημερινά πίνουν ένα ποτήρι νερό με λεμόνι. Άλλωστε, θεωρείται για πολλούς ως ένα… μαγικό ρόφημα που μεταξύ άλλων, βοηθά στο να κάψουν λίπος.

Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα; Και τι πρέπει να προσέξετε αν πίνετε καθημερινά ένα ποτήρι νερό με λεμόνι;

Σύμφωνα με την κλινική και αθλητική διατροφολόγο και ειδική στην αποτοξίνωση Autumn Bates, τα οφέλη του συγκεκριμένου ροφήματος δεν αποτελούν μύθο, ωστόσο θα πρέπει να είστε προσεκτικοί ως προς την κατανάλωσή του.

Σύμφωνα με τη Bates, για να αποκομίσετε όλα τα οφέλη του λεμονιού, πρέπει να το χρησιμοποιήσετε ολόκληρο, δηλαδή μαζί με τη φλούδα του. Σχετική μελέτη έδειξε ότι οι πολυφαινόλες που υπάρχουν στη φλούδα του λεμονιού βοηθούν στην απώλεια βάρους, όταν κάποιος ακολουθεί διατροφή με πολλά λιπαρά.

Τα λεμόνια είναι επίσης, πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία είναι απαραίτητη για την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύει το ανοσοποιητικό και ενεργοποιεί τη γλουταθειόνη, το κύριο αντιοξειδωτικό του οργανισμού. Η Bates συνιστά να προσθέτετε τουλάχιστον μισό λεμόνι (κομμένο σε φέτες) σε 300 ml νερού.

Το νερό που θα χρησιμοποιήσετε θα πρέπει να είναι χλιαρό κι αυτό γιατί η υψηλή θερμοκρασία βοηθά στην έκλυση της βιταμίνης C και των πολυφαινολών τόσο από το λεμόνι όσο και από τη φλούδα του.

Κι, όμως, υπάρχει συγκεκριμένη ώρα που θα πρέπει να το καταναλώνετε. Η κατάλληλη στιγμή σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι το πρωί, επειδή το σώμα μας όταν ξυπνάμε, είναι πολύ αφυδατωμένο. Έτσι, είναι ο καλύτερος τρόπος για να αναπληρώσετε τα  υγρά που χάθηκαν το βράδυ και να ξεκινήσετε την μέρα σας.

Τι πρέπει να προσέξετε:

Διάβρωση των δοντιών: Εάν πίνετε πολύ συχνά λεμόνι υπάρχει ο κίνδυνος να διαβρωθεί το σμάλτο των δοντιών.

Υψηλός σίδηρος: Το λεμόνι αυξάνει την ικανότητα απορρόφησης σιδήρου. Οπότε, αν έχετε υψηλό σίδηρο, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας: Υπάρχει περίπτωση από τη συχνή κατανάλωση του συγκεκριμένου ροφήματος, να έχετε διάφορες παρενέργειες. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σε κάθε περίπτωση.

Exit mobile version