Οι 5 πιο άβολες στιγμές κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στον γυναικολόγο

Μόνο οι έγκυες απολαμβάνουν και περιμένουν πώς και πώς την εξέταση στον γυναικολόγο για να βεβαιωθούν φυσικά ότι όλα είναι εντάξει και ότι το μωράκι τους είναι καλά στην υγεία του.

Ο υπόλοιπος γυναικείος πληθυσμός είτε αποφεύγει τον γυναικολόγο είτε καθυστερεί να πάει. Δεν θέλουμε να σας τρομοκρατήσουμε ούτε να σας υπενθυμίσουμε τις άβολες αυτές στιγμές στο γραφείο του γυναικολόγου, αλλά γυναίκες είμαστε και ξέρουμε και για να είμαστε ειλικρινείς υπάρχουν και άλλα μέρη που περνάμε καλύτερα! Δείτε ποιες είναι οι 5 πιο αμήχανες στιγμές κατά τη διάρκεια μιας γυναικολογικής εξέτασης.

Ψηλάφηση μαστού

Βάζετε το χέρι σας πάνω από το κεφάλι και ο/η γιατρός αρχίζει να τρίβει απαλά το στήθος σας με μεθοδικούς κύκλους ενώ παράλληλα προσπαθείτε να αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Στη συνέχεια θα αισθανθείτε ένοχες για αυτήν σας την αντίδραση στη σημαντική αυτή εξέταση. Για να το διακωμωδήσετε λίγο και να σπάσετε τον πάγο μην διστάσετε να πείτε στον/στην γιατρό ότι θα μπορούσατε τουλάχιστον να είχατε πάει για ένα δείπνο μαζί προηγουμένως. Αποκλείεται να το έχει ξανακούσει και θα λυθείτε και οι δύο στα γέλια!

Έλεγχος βάρους

Πριν ανεβείτε στη ζυγαριά θα έχετε σίγουρα βγάλει τα παπούτσια σας και θα αρχίσετε να λέτε δικαιολογίες τύπου «Λούστηκα και τα μαλλιά μου είναι βρεγμένα» ή «Τα ρούχα που φοράω προσθέτουν τουλάχιστον δύο κιλά» και άλλα τέτοια παρόμοια. Εννοείτε πώς θα δυσαρεστηθείτε με τον αριθμό στη ζυγαριά και θα δικαιολογηθείτε λέγοντας πώς η ζυγαριά στο σπίτι σας δείχνει 5 κιλά λιγότερο!

Το «γδύνομαι και περιμένω»

Για κάποιο λόγο στο γραφείο του γυναικολόγου όλες οι γυναίκες αισθάνονται πολύ άβολα όταν έρχεται η στιγμή να καθίσουν στη «μαγική» αυτή καρέκλα κι αυτό γιατί προηγουμένως επιβάλλεται το…γδύσιμο!

Όλες ανεξαιρέτως κρύβουν  το εσώρουχο ανάμεσα στα ρούχα τους και εύχονται να μην έχει κολλήσει …χαρτί υγείας στα επίμαχα σημεία του σώματος. Οι γυναικολόγοι από την άλλη κάνουν ότι μπορούν για να ελαφρύνουν το κλίμα

Γυναικολογική εξέταση

Αυτή η στιγμή όπου εξετάζονται διεξοδικά τα αναπαραγωγικά όργανα στο εσωτερικό τους και στο εξωτερικό τους είναι από τις πιο άβολες και μάλιστα από την αρχή. Όταν δηλαδή πρέπει να βάλετε τα πόδια σας σε εκείνους του συνδετήρες. Αν νομίζατε ότι η επαφή με τα μάτια κατά τη διάρκεια της εξέτασης του μαστού ήταν φευγαλέα, τότε προετοιμαστείτε για την πλήρη και εμπεριστατωμένη αμηχανία της μηδενικής επαφής με τα μάτια! Το χειρότερο είναι όταν ο γιατρός σας λέει με πλήρη λεπτομέρεια τα εκατοστά, χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες της μήτρας, των ωοθηκών και ασκεί πίεση στην κοιλιά! Η νευρικότητα είναι τόσο τεταμένη που για να σπάσετε τον πάγο το πιθανότερο είναι να πείτε ένα τετριμμένο αστείο, αν το πιθανότερο είναι ο γιατρός σας να έχει ακούσει πλέον τα πάντα!

Τεστ ΠΑΠ

Μπορεί να ακούγεται απλό αλλά για κάποιες γυναίκες το τεστ ΠΑΠ είναι όχι μόνο μια εξέταση που τις φέρνει σε αμηχανία αλλά ο φόβος και ο τρόμος! Εδώ που τα λέμε, αυτή η δυσφορία είναι δικαιολογημένη (κανείς δεν θέλει να του βάζουν ξυλάκι στον κόλπο και τον τράχηλο)! Σε κάθε περίπτωση εκείνη τη δύσκολη στιγμή σκεφτείτε ότι το κάνετε για την υγεία σας και δείτε τον γιατρό σαν ένα φίλο που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει μαζί σας τυχόν προβλήματα.

Exit mobile version