Προστασία από τις ιώσεις: Καθημερινές συνήθειες που θα πρέπει να αποφεύγετε

Οι ιώσεις αυτή την περίοδο βρίσκονται σε έξαρση. Γι’ αυτό και οι ίδιοι θα πρέπει να τηρούμε βασικούς κανόνες προκειμένου να είμαστε περισσότερο προστατευμένοι απ’ αυτές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και καθημερινές συνήθειες, τις οποίες θα πρέπει να ξεχάσουμε, αν δεν θέλουμε να αρρωστήσουμε.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

Μη μοιράζεστε τα σκεύη. Αποφεύγετε να πίνετε από το ίδιο ποτήρι ή μπουκάλι με άλλον ή να τρώτε με το ίδιο πιρούνι. Οι ιοί μπορούν να μεταδοθούν με το σάλιο.

Πλένετε σχολαστικά τα χέρια. Και όχι στα πεταχτά. Μάλιστα, λένε πως όσο πλένεις τα χέρια, τραγούδησε το Happy birthday, επειδή διαρκεί όσο ο χρόνος που χρειάζεται για ένα καλό πλύσιμο.

Αφήστε τα παπούτσια σας έξω από το σπίτι. Όπως είναι κατανοητό, μεταφέρουν αρκετά μικρόβια απ’ έξω που μεταφέρονται στο σπίτι στα σημεία όπου πατάτε.

Κοιμηθείτε περισσότερες ώρες. Όταν κοιμάστε λιγότερο, ο οργανισμός εξασθενεί και είναι πιο ευάλωτος στις ιώσεις. Το 8ωρο είναι ο καλύτερος χρόνος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μην παραλείπετε το πρωινό. Είναι, πραγματικά το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, ενώ σύμφωνα με μελέτες όσοι τρώνε ένα καλό και υγιεινό πρωινό έχουν λιγότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Καθαρίστε το κινητό σας. Όπως και τα πόμολα στις πόρτες (στις τουαλέτες καλό είναι να πιάνετε το πόμολο τις πόρτας με ένα χαρτί), το γραφείο σας και γενικότερα τα αντικείμενα εκείνα, που αποτελούν πηγή μικροβίων κι έχουν συχνή χρήση.

Μην πιάνετε το πρόσωπό σας. Μία συνήθεια καθημερινή, που όμως αυτή την περίοδο θα πρέπει να την αποφεύγετε. Σύμφωνα με μελέτες, με αυτή την κίνηση (ή αν ξύνετε τη μύτη σας) έχετε 43% περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσετε.

Exit mobile version