Τα ψάρια καταπολεμούν την κατάθλιψη στις γυναίκες

Η έλευση του καλοκαιριού σημαίνει περισσότερες επιλογές σε ψάρια και θαλασσινά! Αυτό μπορεί να είναι κάτι πολύ καλό όχι μόνο για τη διατροφή σας αλλά για την ψυχική υγεία σας.

Νέα μελέτη διαπιστώνει ότι η κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 25%, αλλά μόνο στις γυναίκες.

Οι ερευνητές της μελέτης, που έγινε στο Ινστιτούτο Menzies Research Institute στην Τανζανία και δημοσιεύθηκε στο American Journal of Epidemiology παρακολούθησαν περισσότερους από 1.400 άνδρες και γυναίκες ηλικίας μεταξύ 26 και 36 για περίοδο πέντε ετών. Συμπέραναν ότι τα υψηλά επίπεδα των ωμέγα – 3 λιπαρών σε συνδυασμό με τα οιστρογόνα και τη προγεστερόνη που παράγουν οι γυναικείες ορμόνες βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία του εγκεφάλου.

Οι ερευνητές έλαβαν σοβαρά υπόψη τους παράγοντες όπως το κάπνισμα, το βάρος, την άσκηση, τη κατανάλωση αλκοόλ, τη μόρφωση και την επαγγελματική κατάσταση των συμμετεχόντων.  Σε όλες τις περιπτώσεις βρήκαν ότι υπήρχε σοβαρή σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση ψαριών και την εμφάνιση κατάθλιψης.

Exit mobile version