Τι φανερώνει ο γενέθλιος μήνας για την υγεία σας;

Μέχρι στιγμής ξέραμε ότι ο γενέθλιος μήνας και ο ωροσκόπος επηρεάζει τον χαρακτήρα και τα συναισθήματα αλλά νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι ο μήνας γέννησης επηρεάζει την υγεία.

Μπορεί μάλιστα να προβλέπει τους κινδύνους ανάπτυξης πάνω από 50 διαφορετικές παθήσεις, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης.

Επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια συνέκριναν τις ημερομηνίες γέννησης και τα ιατρικά αρχεία των 1.700.000 ασθενών που έλαβαν θεραπεία στη Νέα Υόρκη-Presbyterian Hospital / CUMC μεταξύ 1985 και 2013. Εν ολίγοις εξέτασαν 1.688 ασθένειες.

Η μελέτη απέκλεισε περισσότερες από 1.600 ενώσεις μεταξύ του μήνα γέννησης και του κινδύνου ανάπτυξης της νόσου, αλλά τα δεδομένα επιβεβαίωσαν 39 ύποπτες διασυνδέσεις μεταξύ των γενεθλίων και των κινδύνων της νόσου – και αποκάλυψε 16 νέες ενώσεις, μεταξύ των οποίων εννέα είδη καρδιακών παθήσεων.

Τι αντίκτυπο λοιπόν έχει ο μήνας γέννησης στην υγεία σας; Αν έχετε γεννηθεί το χειμώνα (Ιανουάριο μέχρι Μάρτιο), τότε διατρέχετε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης καρδιαγγειακής νόσου και χαμηλότερο κίνδυνο νευρολογικών, αναπνευστικών και αναπαραγωγική προβλημάτων. Αν έχετε γεννηθεί το φθινόπωρο (Οκτώβριο έως και Δεκέμβριο), οι πιθανότητες είναι να έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο ανάπτυξης νευρολογικών, αναπνευστικών και αναπαραγωγικών προβλημάτων παρά καρδιακών παθήσεων.

Οι συγγραφείς της μελέτης αποδίδουν τους κινδύνους στο περιβάλλον της μητέρας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, το οποίο θέτει σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σας σύστημα, εξηγεί η συγγραφέας της μελέτης Mary Regina Boland. Για παράδειγμα, μερικές έρευνες δείχνουν ότι αν η έγκυος γυναίκα προσβάλλεται από γρίπη τότε το μωρό είναι επιρρεπές σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Παρακάτω δείτε αναλυτικά πως συσχετίζονται οι μήνες γέννησης με τις παθήσεις.

Ιανουάριος- Υπέρταση, καρδιομυοπάθεια

Φεβρουάριος– Καρκίνος του πνεύμονα και των βρόγχων

Μάρτιος- Καρδιακή ανεπάρκεια, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας, αρρυθμία

Απρίλιος- Κυνάγχη (Λοίμωξη του αναπνευστικού)

Μάιος- Ο πιο τυχερός μήνας, δίχως αυξημένες πιθανότητες για κάποια ασθένεια

Ιούνιος- Σοβαρή πιθανότητα στηθάγχης (Πόνος στο στήθος.)

Ιούλιος- Άσθμα

Αύγουστος- Ακόμη ένας τυχερός μήνας

Σεπτέμβριος- Τάση για εμετούς

Οκτώβριος- Ο πιο «άτυχος» μήνας. Επιρρεπής σε τσιμπήματα εντόμων, σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αναπνευστικές λοιμώξεις

Νοέμβριος- Λιγότερο πιθανός ώστε να αναπτυχθεί αρρυθμία, διαταραχή μιτροειδούς βαλβίδας, καρκίνος του πνεύμονα

Δεκέμβριος- Μώλωπες

Exit mobile version