Υποφέρετε από ημικρανίες; Αντιμετωπίστε τις με φυσικούς τρόπους

Όσοι υποφέρουν από ημικρανίες, ξέρουν καλά για τι μιλάμε. Και αν είναι συχνές, μπορούν να επηρεάσουν έντονα την ποιότητα ζωής όσων υποφέρουν από αυτές.

Οι παράγοντες που προκαλούν τις ημικρανίες, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να είναι το άγχος, η έλλειψη ύπνου, η κακή διατροφή, η κατανάλωση αλκοόλ, το κάπνισμα, η κόπωση, η έντονη σωματική άσκηση. Ή μπορεί να οφείλονται σε ορμονικούς λόγους ή γονιδιακούς παράγοντες.

Πώς, όμως, μπορείς να αντιμετωπίσεις τις ημικρανίες πέρα από τη λήψη φαρμάκων; Υπάρχουν φυσικοί τρόποι που θα σας βοηθήσουν. Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

 Αλλαγή στη διατροφή

Η διατροφή, όπως είπαμε και παραπάνω, είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ημικρανίες. Γι’ αυτό στην διατροφή αν έχετε θέμα με τις ημικρανίες είναι καλό να αποφεύγετε τα επεξεργασμένα σάκχαρα, την καφεΐνη, το αλκοόλ, καθώς και τα νιτρικά και θειικά άλατα.

Πρόσληψη μαγνησίου

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το μαγνήσιο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ημικρανίας. Υπάρχουν διάφορες μορφές μαγνησίου διαθέσιμες, οπότε ρωτήστε τον γιατρό σας για να σας κατατοπίσει.

Ρόφημα τζίντζερ

Σε έρευνα που έγινε, διαπιστώθηκε πως το τζίντζερ είχε τα ίδια αποτελέσματα με μια τυπική δόση ενός ισχυρού φαρμάκου για την ημικρανία. Γι’ αυτό, την επόμενη φορά που θα σας επισκεφτεί ο «εχθρός» φτιάξετε ένα ρόφημα.

Τι θα κάνετε: Ανακατεύετε 1/8 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τζίντζερ σε μια κούπα ζεστό νερό και θα δείτε αποτελέσματα γρήγορα.

Exit mobile version