bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Αλμυρό κέικ με γιαούρτι: Μία πανεύκολη συνταγή που δεν χρειάζεται μίξερ

Αν ψάχνετε μια συνταγή που να είναι ταυτόχρονα εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη, αυτό το αλμυρό κέικ θα σας λύσει τα χέρια.

Χωρίς μίξερ, με απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα φτιάχνετε μέσα σε λίγα λεπτά ένα αφράτο κέικ που θα γίνει ανάρπαστο στο οικογενειακό τραπέζι ή για κολατσιό.

Τι θα χρειαστείτε

  • 4 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (300γρ)
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι (250γρ)
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο (200γρ)
  • 1 σακουλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 300γρ φέτα
  • 3 – 4 πιπεριές (Χρησιμοποιήστε πολύχρωμες για χρώμα)
  •  5 φέτες ζαμπόν (ή λουκανικάκια Φρανκφούρτης)

Εκτέλεση

Θα χρειαστούμε αρχικά μια κούπα για δοσομετρητή.

Θρυμματίζουμε την φέτα και ψιλοκόβουμε τις πιπεριές και το ζαμπόν.

Χτυπάμε 4 αυγά και στην συνέχεια προσθέτουμε τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 φλιτζάνι σπορέλαιο και το 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ.

Βάζουμε όλα τα υλικά και με μια σπάτουλα τα ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι (30χ26) και ρίχνουμε το μείγμα μας.

Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο αέρα στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.

*Η φωτογραφία δημιουργήθηκε με τη χρήση ΑΙ

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print