Αναμφισβήτητα, το πεπόνιι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα καλοκαιρινά φρούτα.
Το λατρεύουν μικροί και μεγάλοι για την γλυκιά και δροσερή του γεύση. Σε μία διαφορετική εκδοχή του μπορούμε να το απολαύσουμε ως γρανίτα και μάλιστα χωρίς την προσθήκη ζάχαρης.
Εμείς βρήκαμε μία πανεύκολη συνταγή για να έχετε δροσερή γρανίτα πεπόνι σε μόλις λίγες ώρες.
Υλικά για 2 μερίδες
Μισό πεπόνι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το πεπόνι από σπόρια και φλούδα.
Το κόβουμε σε κομμάτια, περίπου 2 εκατοστών, περίπου στο μέγεθος που έχουν τα παγάκια.
Καλύπτουμε μια επιφάνεια κοπής με αντικολλητικό χαρτί και τοποθετούμε εκεί τα κομμάτια πεπονιού. Θέλουμε να έχουν απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν. Έπειτα, μεταφέρουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη και μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ. Χτυπάμε καλά, να αποκτήσει υφή σαν χιόνι.
Σερβίρουμε σε ποτήρια χυμού και απολαμβάνουμε με κουτάλι ή πίνοντας με καλαμάκι.