Μια ζεστή σούπα καρότου είναι το τέλειο πιάτο για τα παιδιά!
Γλυκιά, απαλή και γεμάτη βιταμίνες, χαρίζει ενέργεια και βοηθάει στην καλή όραση και την άμυνα του οργανισμού. Με το λαμπερό της πορτοκαλί χρώμα και τη βελούδινη υφή της, θα την αγαπήσουν ακόμη και τα πιο δύσκολα παιδάκια στο φαγητό!
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
- 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ( προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό
- 5 φλιτζάνια καρότα ψιλοκομμένα
- 2 φλιτζάνια νερό
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο ή ζωμό λαχανικών
- ½ φλιτζάνι μισό-μισό (προαιρετικά)
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, ανακατεύοντας για 4 έως 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια το σκόρδο και το θυμάρι (ή το μαϊντανό).
Ανακατεύετε για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίχνετε τα καρότα προσθέτοντας το νερό και τον ζωμό. Χαμηλώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα ζωηρό βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα (περίπου 25 λεπτά).
Μόλις βράσουν, πολτοποιήστε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει η σούπα βελουτέ. Σερβίρετε προσθέτοντας το ελαιόλαδο.