bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Τα Ιταλάκια λατρεύουν την Pizza Bambini: Μπορείτε να τη φτιάξετε εύκολα κι εσείς

Σε πολλές πιτσαρίες της Ιταλίας στο μενού υπάρχει μία πίτσα που λατρεύουν τα μικρά Ιταλάκια. Το όνομά της είναι Pizza Bambini γίνεται πανεύκολα και είναι απλά τέλεια.

Αν έχετε παιδιά θα έχετε διαπιστώσει, ότι δεν λένε όχι σε μία λαχταριστή πίτσα. Πόσο μάλλον, αν την έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας και έχει το πιο ιταλικό άρωμα.

 

O PizzaChefArgy έχει τη συνταγή!

«Όταν βρέθηκα στην Ιταλία το 2010 παρατήρησα οτι στα menu από τις περισσότερες πιτσαρίες οι Ιταλοί είχαν μια ξεχωριστή πίτσα για μικρά παιδιά. Ήταν η Pizza Bambini και αυτή ακριβώς την πίτσα σας την παρουσιάζω σήμερα και να είστε σίγουροι ότι θα ξετρελάνει τόσο τους μικρούς όσο και τους μεγάλους μας φίλους. Είναι πολύ απλή και εύκολη συνταγή και ελπίζω να σας αρέσει..», γράφει χαρακτηριστικά ο σεφ στο κανάλι του στο YouTube.

Τι θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη:

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 320 ml νερό
  • 2 γρ. νωπή μαγιά
  • 15 γρ. αλάτι
  • 10 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι

Για μία πίτσα

  • 250 γρ. mix τυριών (gouda και mozzarella)
  • 3 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας για πίτσα
  • 2 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  • Πατάτες τηγανητές (όσες θέλετε)
  • Ρίγανη

Εκτέλεση

Ξεκινώντας από τη ζύμη, αρχικά διαλύουμε την μαγιά μαζί με το μέλι μέσα στο νερό. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι στο ζυμωτήριο και ζυμώνουμε για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το αλάτι μας και μετά από 2 λεπτά ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μας. Αφού περάσουν 3-4 λεπτά και η ζύμη μας αρχίζει να σχηματίζεται ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Αφού η ζύμη μας τυλιχθεί στο γάντζο και είναι αφράτη και έτοιμη την βγάζουμε και την σχηματίζουμε μια μπάλα.

Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Στη συνέχεια την ξανασχηματίζουμε σε μπάλα και την αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά. Ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να εγκλωβίσει η ζύμη περισσότερο αέρα και γίνει ακόμα πιο αφράτη. Έπειτα την κόβουμε και σχηματίζουμε 2 μπάλες των 400γρ. Συνολικός χρόνος ζυμώματος 10-12 λεπτά

Ανοίγουμε την ζύμη και καλύπτουμε την επιφάνεια της με σάλτσα ντομάτας. Ψήνουμε στο κάτω μέρος του φούρνου για 7-8 λεπτά μέχρι να ψηθεί η πίτσα μας από κάτω (η θερμοκρασία του φούρνου στο maximum με πάνω κάτω αντίσταση).Βγάζουμε την πίτσα από τον φούρνο και προσθέτουμε τα τυριά μας και τα λουκάνικα. Αφήνουμε τις μπάλες μας σε θερμοκρασία δωματίου για 1με 2 ώρες και έπειτα τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 24 με 48 ώρες.

Ψήνουμε στο μεσαίο τμήμα του φούρνου μέχρι να λιώσουν ομοιόμορφα τα τυριά μας και να αποκτήσει η κρούστα μας το χρυσαφένιο καλοψημένο χρώμα (για άλλα 7-8 λεπτά). Κόβουμε σε 8 κομμάτια την πίτσα μας και προσθέτουμε τις πατάτες και λίγη ρίγανη.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print