bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Πώς να μην σας σπάνε τα πασχαλινά αυγά όταν τα βράζετε

Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών την Μεγάλη Πέμπτη.

Από την άλλη, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα είναι και το σπάσιμο πολλών από αυτών κατά το βράσιμο. Δύο είναι οι λόγοι που σπάνετα αυγά στο βράσιμο. Ο πρώτος είναι από την απότομη αύξηση της θερμοκρασίας και ο δεύτερος το ότι το νερό χτυπάει τα νερά προς τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Το πρώτο πρόβλημα το λύνετε απλώς έχοντας τα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου και βάζοντάς τα στην κατσαρόλα όσο το νερό είναι ακόμη κρύο. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά και μην τα αφήνετε σε αυτή για παραπάνω από 15 λεπτά.

Όσον αφορά το δεύτερο πρόβλημα, το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να στρώσετε τον πάτο της κατσαρόλας με βαμβάκι και να βράζετε μια στρώση αυγά τη φορά.

Facebook Share  X Share  Στείλε με email  Print