Είναι αφράτη, ζουμερή, γεμάτη λαχανικά, χωρίς ζύμη και αλεύρι. Μοιάζει με πίτσα και φυσικά θα τη λατρέψουν όλα τα παιδια.
Η λαχανομελέτα σαν πίτσα που βρήκαμε στη σελίδα της διατροφολόγου Ειρήνης Καμαρίτη είναι ιδανική για πλούσιο πρωινό, τελευταίας στιγμής μεσημεριανό ή ένα γρήγορο βραδινό!
Υλικά
Για τη βάση:
- 35 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
- 30 γρ. καρότο τριμμένο
- 2 αυγά, χτυπημένα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Για την επικάλυψη:
- μανιτάρια ψιλοκομμένα
- ντοματίνια κομμένα σε ροδέλες
- κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 40 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
- ½ κ.γ. ρίγανη ή βασιλικός
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα λαχανικά της επικάλυψης και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε ψιλοκομμένα τα λαχανικά της βάσης, τα ψήνουμε ελαφρώς και προσθέτουμε τα αυγά με λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε σαν ομελέτα για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αλείφουμε την ψημένη πλευρά με πελτέ ντομάτας, προσθέτω τα σοταρισμένα λαχανικά, τη μοτσαρέλα και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε, ψήνουμε μέχρι να λιώσει το τυρί, κόβουμε και σερβίρουμε αυτή τη φοβερή ομελε-πίτσα!