Αν ψάχνετε την πιο διασκεδαστική λιχουδιά για το Halloween, αυτά τα μπισκοτάκια-τερατάκια είναι ό,τι πρέπει!
Τραγανά, γλυκά και γεμάτα χρώμα, θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.
Η συνταγή του σεφ Γιώργου Τσούλη για μπισκοτάκια με απλά υλικά και φαντασία, που θα γεμίσουν το τραπέζι σας με χαμογελαστά «τερατάκια» και θα γίνουν ανάρπαστα.
Τι θα χρειαστείτε
- 32 μπισκότα cookies
- 230 γρ. μαύρη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
- 120 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
- 2 κ.σ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- Μαύρη ζαχαρόπαστα
- Άσπρη ζαχαρόπαστα
Εκτέλεση
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο, ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Αμέσως μετά, αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, αδειάζουμε μέσα τη σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει.
Καλύπτουμε το κατσαρολάκι με μία μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια της σοκολάτα και την αφήνουμε να σφίξει για 2 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα, αδειάζουμε τη σοκολάτα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής. Παίρνουμε ένα μπισκότο, βάζουμε λίγη από τη σοκολάτα στο κέντρο του, από πάνω καλύπτουμε με ένα άλλο μπισκότο και στολίζουμε με τις ζαχαρόπαστες.